Tačiau sostinėje ir uostamiestyje iš aktyviųjų fanų tribūnų sklido ne vien futbolo pareiškimai. „Atlanto“ ir „Žalgirio“ fanai surengė palaikymo Rusijos užpultai Ukrainai akcijas.

„Ukraina, mes su tavimi“, – ukrainietiškai skelbė Klaipėdos „Vakarų fronto“ šūkis, priderintas prie didžiulės Ukrainos nacionalinės vėliavos.

Klaipėdiečia kartu su „Dainavą“ palaikyti iš Alytaus atvykusiais „Dzūkų tankais“ dar skandavo kovojant prieš šalies prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimą labai išpopuliarėjusį ukrainiečių pokario partizanų šūkį „Šlovė Ukrainai, didvyriams šlovė“.

Vilniuje skambėjo ne vien šis šūkis. Solidarumui su ukrainiečiais „Pietų IV“ skyrė gerą „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ rungtynių antro kėlinio dalį.

Tuo metu aistruoliai mojavo Lietuvos, Ukrainos ir ukrainiečių nacionalinio pasipriešinimo vėliavomis, skandavo „Ukraina“.

„Žalgirio“ fanai prieš porą savaičių rinko lėšas nukentėjusiųjų per Ukrainos revoliuciją, gydymui, o per mačą su „Šiauliais“ iškėlė audeklą su padėka visiems prisidėjusiems finansiškai.