Kaziuko mugės linksmybės prasidėjo po Šv. Mišių Šv.apašt. Jokūbo bažnyčioje. Lietuvoje minint Šv. Kazimiero, Lietuvos globėjo, dieną, Jonavos parapija dovanojo Kaziuko mugės šventę, jau tapusią tradiciniu kovo 4-osios dienos renginiu. Iš tolo žiūrovus viliojo blynų, plovo, dešrelių kvapai. O sušalusieji, jei tokių ir buvo, galėjo pasišildyti šilta arbata.

Prekybininkai viliojo lietuviškais rūkytais mėsos gaminiais, „kaziukiškomis baronkomis“ ir kitokiais skanumynais-gardumynais. Nagingiesiems tautodailininkams nė kiek nenusileido nuoširdžiai bei kruopščiai atlikti darbeliai, kuriuos siūlė Vaikų globos namų, Vaikų dienos centro, Neįgaliųjų draugijos, Batėgalos bendruomenės darbščiarankiai.

Kaziukas ir Kazytė vis ragino žiūrovus suktis smagiuose šokiuose, dalyvauti žaidimuose bei loterijoje. Savo skambiomis dainomis susirinkusiųjų nuotaiką palaikė A.Vilčinskas, tad linksmybių, juoko tikrai netrūko.

Kas dar turėjo jėgų, patraukė į Užgavėnių šventę. Persirengėlių išdaigos, kepamų blynų aromatas įsuko į pavasarinę šventę. Trankios „Sadūnų“ vyrų dainos išjudino ne tik vaikus, jaunimą, bet ir senolius. Baigėsi Kanapinio ir Lašininio kova, prisiragavom gardžiausių blynų, laužo liepsnomis palydėjome Morę - nelabąja žiemą. Sveiki sulaukę pavasario, naujų jėgų, gerumo ir tikėjimo jums visiems.