Šis veiksmas toks smagus ir įprastas, kad tam tikru momentu nustoji sekti tuo, kas vyksta tikslingai, tik pastebi kolekcijų atnaujinimo laiką: žiema, vasara.

Ir kasdieninėje rutinoje perkant nauja - tarsi nepastebi atsisveikinimo su senu, kad jau senokai gyveni pagal šį ciklą. Kažkodėl potraukis pirkimo terapijai kažkodėl pabunda tais pačiais mėnesiais, jeigu ne dienomis.

Mada prasideda nuo Paryžiaus. Drabužių - nuo podiumų, aksesuarų - nuo Maison & Object. Būtent čia, į šią parodą, du kartus per metus, kartu su jau minėtu civilizacijos egzistavimo ciklu, iš daugelio šalių suvažiuoja dešimtys tūkstančių žmonių, kurie laiko save stiliaus specialistais ir kurie savo salonams perka baldus ir aksesuarus.

Kitomis penkiomis dienomis parodų paviljonai netenka savo ofisinio vaizdo ir pavirsta pačia paprasčiausia muge, kartais primenančia rytietišką turgų.

Patogi darbo forma, maloni atmosfera ir, žinoma, naujausių aksesuarų kolekcijų atsiradimas šiai parodai suteikė geriausią reputaciją. Šį rudenį surengtoje parodoje buvo į ką pažiūrėti: tokios aksesuarų įvairovės specialistai seniai nematė.

Čia buvo ir širdelių (Wanda Mille Mille, Cristiano Fissore, Ritzenhoff) ir juostelių (Mulliez, Kenzo, Society), ir visų raudonos atspalvių gausa (Villeroy & Boch, Kenzo, Cristiano Fissore, Celadon design, Yves Deshoulieres).

Išryškėjo ir nauja tendencija, sugebėjusi nustebinti net visko mačiusį Paryžių: tai kailiai… Dažytos audinės ir kirptų sabalų pledai, pagalvės iš lapių kailio, lamos kailio pufai, rankinukai iš ėriuko kailio ir net krėslai - maišai, kailiu į vidų, iš kažko minkšto ir pūkuoto. O dar galybė dirbtinių zebro, leopardo, pandos ir t.t. kailių.

Tačiau labiausiai nustelbė APPARTMENT A LOUER ekspozicija: keturi kvadratiniai metrai, kuriuos ji užėmė, buvo pilnai padengti prabangiomis dažytos ir kirptos audinės kailinėmis antklodėmis, pledais ir pagalvėmis, siuvinėtomis ir puoštomis ilgais sidabriniais siūlais.

Taigi, mados ieškoti reikia važiuoti į Paryžių. Kita Maison & Object įvyks žiemą (2002 metų sausį), kaip ir pridera mados pristatymui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją