Atlyginimas – pagal statistikos vidurkius

Prasčiausias pasirodymas Eurolygoje klubo istorijoje, treti metai be titulų ir ištuštėjusios namų arenos tribūnos – praėjęs sezonas „Lietuvos ryto“ komandai buvo tiesiog košmariškas.

Krepšininkams jo kulminaciją dar labiau apkartino po Kauno „Žalgiriui“ pralaimėto Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo įvykęs susirinkimas, kuriame klubo vadovai pranešė, jog vilčių nepateisinusi ekipa negaus pusės gegužės mėnesio atlyginimo.

Toks sprendimas motyvuotas klubo vidaus taisyklių nuostata, numatančia bausmes žaidėjams tuo atveju, jei jų statistikos vidurkiai atkrintamose varžybose smunka ir sugadina komandos rezultatus.

Žaidėjas nepasiduoda

Nors krepšininkai dėl tokių sankcijų iš pradžių burbėjo, tie, kurie Lietuvos vicečempionų gretose žaidžia ir šiame sezone, karčią piliulę prarijo.

Tačiau vasarą Vilniaus komandą palikęs Simas Buterlevičius ryžosi dėl pinigų pakovoti teisme.

24-erių puolėjas „Lietuvos ryte“ per mėnesį uždirbdavo 15 tūkst. litų, todėl jo piniginę bausmė dėl suprastėjusios statistikos patuštino 7,5 tūkst. litų. Būtent tokią sumą su palūkanomis siekia prisiteisti S. Buterlevičius.

Priešingai nei įprasta, vilniečio sutartyje nebuvo įtvirtinta galimybė iškilusius ginčus spręsti Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teisme, todėl ieškinį jis padavė Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Antradienį įvykusiame parengiamajame teismo posėdyje „Lietuvos ryto“ atstovė Laura Martinkutė-Vainauskienė teigė, jog žaidėjai buvo nubausti dėl „istoriškai blogo pasirodymo“. Derėtis su ieškovu dėl taikos sutarties klubas nesutiko.

DELFI žiniomis, „Lietuvos ryto“ vidaus taisyklėse nuostata, kuria remiantis apkarpytos žaidėjų algos, atsirado tik pastaraisiais metais. Be to, nors ji reglamentuoja nuobaudas dėl asmeninės krepšininkų statistikos suprastėjimo, klubo teisininkė teisme aiškino, jog žaidėjai nubausti dėl blogų komandinių rodiklių.

Susisiekti su Vilniaus klubo direktoriumi Martynu Purliu DELFI antradienį nepavyko. „Lietuvos ryto“ atstovas žiniasklaidai Remigijus Kazilionis teigė, jog klubas nekomentuos situacijos, kol vyksta teismo procesas.

Bylų lietus

Ketverių metų trukmės sutartį su „Lietuvos rytu“ S. Buterlevičius pasirašė 2009-ais. Praėjusią vasarą pasibaigus kontrakto galiojimui, klubas nusprendė jo nebepratęsti, ir 200 cm ūgio puolėjas išvyko į Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

Pastaroji netrukus taip pat susidūrė su finansiniais sunkumais, todėl šį mėnesį S. Buterlevičius paliko „Nevėžį“ ir persikėlė į buvusio „Lietuvos ryto“ vairininko Dariaus Maskoliūno treniruojamą Sopoto „Trefl“ (Lenkija) klubą.

Primename, kad pastaraisiais mėnesiais „Lietuvos ryto“ teisininkams tenka darbuotis pasiraitojus rankoves, mat byla veja bylą. Neseniai FIBA Arbitražo teismas dviems buvusiems ekipos žaidėjams Mindaugui Katelynui ir Sauliui Kulviečiui bei jų agentams priteisė iš viso daugiau nei pusę milijono litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)