Sulaukėme Šeškinės gyventojos skambučio, kuri kaimynystėje yra pagarsėjusi kaip „moteris, besirūpininanti viso rajono katėmis“ ir mums kaskart sulaukti jos skambučio dažniausiai reiškia „vėl nauja katė išmesta šalia namo“. Tik šįkart ne viena ir ne visai katė, o keturi visiškai maži, vos mėnesio kačiukai, kuriuos kaimynė rado rūsyje.

Faktą, kad jie tokie maži, ir kad savarankiškai valgyti pradeda tik mokytis, o jų mama liko rūsyje, sužinojome tik po to, kai mažyliai pakliuvo į stacionarą. Žinoma, suskubome vežti gaudyklę, ir kol vargais negalais moterys pagavo jų mamą, ji taip sustresavo, kad mažylių priimti nebenorėjo. Baisu ir liūdna, bet tai pamoka visiems, kad pamatę tokio amžiaus kačiukus, neskubėkite „gelbėti“ atskyrę nuo mamos, nes jokie dirbtiniai maisto pakaitalai tokiam amžiui neatstos mamos pieno, jos priežiūros ir perduodamo imuniteto.

Šiuo metu keturi nuostabūs mažyliai (gimę sausio 14 d.) visom keturiom kabinasi į gyvenimą, su apetitu patys valgo kokybišką, maistingą paštetą ir laka specialų pieną.

Kad galėtume suteikti jiems visapusišką priežiūrą, labai prašome paramos mažylių išlaikymui. Jei tik galite prisidėti nors truputį, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodant „Šeškinukams“. Iš anksto dėkojame!

Taip pat, jei patiko vienas iš „spirgučių“ ir esate tvirtai apsisprendę priglausti vieną iš jų, kai šiek tiek ūgtels, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius)!