Išgirdusi prisipažinimą jūsų mergina ima garsiai kvatoti. Tikriausiai po tokios reakcijos sutriksite. Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, kaip reaguoti, jei antroji pusė nepriima jūsų nuoširdžių jausmų.

1. Neparodykite, kad sutrikote. Jus gali užvaldyti emocijos, galite norėti trenkti durimis ir palikti mylimąją visiems laikams. Jei taip pasielgsite, liksite nesuprastas ir atrodysite kaip emociškai nestabilus žmogus. Todėl stenkitės likti ramus. Neverta per daug karščiuotis, juk tai ne pasaulio pabaiga. Bandykite įžvelgti gerąją pusę – bent jau sužinosite, ką ši mergina iš tiesų jums jaučia.

2. Pabandykite ją suprasti ir jai tai parodykite. Jūsų mergina gali niekaip neatsakyti į jūsų prisipažinimą ir tiesiog tylėti. Priimti tai kaip neigiamą atsakymą būtų klaida. Galbūt ji paprasčiausiai sutriko, nes nesitikėjo išgirsti šių žodžių, o galbūt yra labai kukli. Geriausia, ką galite padaryti tokioje situacijoje, tai parodyti savo merginai, kad ją suprantate. Pasakykite mylimajai, kad nieko tokio, jei ji šiuo metu nenori ar negali atsakyti jums tuo pačiu.

3. Įvertinkite situaciją. Jei prisipažinimas mylint yra vienpusis, svarbu tinkamai įvertinti situaciją. Jei jūs susitikinėja vos kelis mėnesius, galbūt jūsų antroji pusė iš tiesų dar nėra pasiruošusi ištarti šių svarbių žodžių. Tikriausiai ji tuo pačiu galės jums atsakyti šiek tiek vėliau, taigi turėkit kantrybės. Tačiau jei jūs kartu jau kelerius metus, greičiausiai ji niekada jūsų nepamils.

4. Neužtęskite pokalbio šia tema. Dažniausia klaida, kurią vaikinai daro, yra prisipažinti mylint ir dar dešimt kartų savo merginos paklausti, ką ji apie tai mano ir ką ji jaučia. Jei jūsų antroji pusė negali atsakyti tuo pačiu, per ilgai nepasilikite prie šio pokalbio, nes ji gali jaustis spaudžiama pasakyti tai, kam nėra pasiruošusi. Verčiau stenkitės pakeisti temą ir kalbėtis apie ką nors kitą, net jei tai atrodys nenatūralu.

5. Nekelkite ultimatumų. Blogiausia, ką galite padaryti, tai pasakyti savo antrajai pusei, kad, pavyzdžiui, jei ji negalės jums atsakyti tuo pačiu per kelis mėnesius, jūs norėsite nutraukti santykius. Taip tik pasieksite, kad ji čia ir dabar nuspręstų jus palikti.

6. Stenkitės likti meilus. Taip, tai nebus lengva. Tikriausiai po neigiamos mylimosios reakcijos jausitės nesaugus ir nenorėsite būti toks meilus kaip anksčiau, nes bijosite būti atstumtas. Galbūt nenorėsite jos glausti ar bučiuoti taip dažnai, kaip tai darėte anksčiau. Tačiau verčiau įsivaizduokite, kad šio pokalbio tarp jūsų nė nebuvo, ir stenkitės, kad jūsų santykiai liktų tokie, kaip anksčiau. Kas žino, gal jau visai netrukus ir ji jums prisipažins mylint.

7. Laukite, kol ji atsakys tuo pačiu. Gali būti, kad atskleidęs savo šiltus jausmus manysite, kad dabar turite teisę sakyti jai šiuos žodžius taip dažnai, kaip jūs to norite, net jei ji negali atsakyti tuo pačiu. Tačiau jei taip elgsitės, savo antrajai pusei tik įkyrėsite. Geriausia būtų, jei nebekartotumėte jai šių žodžių tol, kol ji taip pat neprisipažins jus mylinti. Na, o kai tai įvyks, galėsite sakyti jai tai taip dažnai, kaip tik norite.