„Kiek­vie­ną šal­tą die­ną į mū­sų ser­vi­są at­va­žiuo­da­vo po 20-30 au­to­mo­bi­lių, ku­rių du­jų įran­ga ne­vei­kė, ma­no nuo­mo­ne, vien tik dėl nau­do­ja­mų du­jų ko­ky­bės. Jau aš­tuo­ne­rius me­tus kiek­vie­ną žie­mą - ta pa­ti prob­le­ma. Tos du­jos, ku­rios par­duo­da­mos Lie­tu­vos de­ga­li­nė­se, per šal­tį ne­spė­ja ga­ruo­ti tiek, kad ba­lio­ne bū­tų iš­lai­ky­tas nor­ma­lus slė­gis. Šal­tą ry­tą ma­ši­na nu­va­žiuo­ja tik ke­lis ki­lo­me­trus, kol su­nau­do­ja per nak­tį ba­lio­ne pri­ga­ra­vu­sias du­jas, ta­da sis­te­ma per­jun­gia­ma nau­do­ti ben­zi­ną - lyg ba­lio­ne ne­bū­tų du­jų, nors šis pil­nas. Kai lau­ke pa­ky­la tem­pe­ra­tū­ra, bai­gia­si vi­sos prob­le­mos“, - ste­bė­jo­si vie­no sos­ti­nė­je vei­kian­čio au­to­mo­bi­lių ser­vi­so va­do­vas, pats pen­kio­li­ka me­tų mon­tuo­jan­tis au­to­mo­bi­li­nę du­jų įran­gą.

Lie­tu­vos au­to­mo­bi­lių du­jų įran­gos mon­tuo­to­jų aso­cia­ci­jos val­dy­bos pir­mi­nin­ko Re­gi­man­to Jo­nai­čio tei­gi­mu, Lie­tu­vo­je du­jų ko­ky­bė ne­ati­tin­ka kai­nos – ji esan­ti iš tie­sų pra­sta.

„Į Lie­tu­vą ga­li­ma įvež­ti ga­na pra­stos ko­ky­bės du­jas, ir vis­kas bus ge­rai. Bet tos du­jos, jas pa­ti­kri­nus, grei­čiau­siai, ma­no nuo­mo­ne, ne­ati­tik­tų ir tų dek­la­ruo­ja­mų stan­dar­tų. Stan­dar­tai iš­plės­ti ir net jų du­jos ne­ati­tin­ka. VMNPI ga­lė­tų pa­ti­krin­ti, gal­būt rei­kė­tų pa­ti­krą daž­niau da­ry­ti, kad ati­tik­tų bent po­pie­riuo­se, ko rei­ka­lau­ja­ma. Iš pri­nci­po pa­da­ry­ti tai ne­su­dė­tin­ga, bet Lie­tu­vo­je yra ke­li žai­dė­jai, nuo ku­rių tai pri­klau­so. Kiek­vie­na de­ga­li­nė du­jas at­si­ga­be­na skir­tin­gais ke­liais, ne­bū­ti­nai per­ka iš Ma­žei­kių ga­myk­los. Bū­ta nu­sis­kun­di­mų, bu­vo pa­ti­krin­ta, bet re­zul­ta­tas gau­tas toks, kad, žo­džiu, ko­kios du­jos yra, to­kių ir rei­kia“, - in­te­re­sų ko­vą įžvel­gė R.Jo­nai­tis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)