Vals­ty­bi­nės duo­me­nų ap­sau­gos ins­pek­ci­jos (VDAI) su­reng­ta­me su­si­ti­ki­me su Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos, Vi­daus rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jos vi­suo­me­nės sau­gu­mo sky­riaus ir Po­li­ci­jos de­par­ta­men­to at­sto­vais nu­tar­ta kol kas vaiz­do re­gis­tra­to­rių nau­do­ji­mo ne­reg­la­men­tuo­ti pa­pil­do­mai ar­ba ki­taip nei bet ko­kios ki­tos vaiz­do fik­sa­vi­mo įran­gos.

„La­bai su­nku apib­rėž­ti pa­čią vaiz­do re­gis­tra­to­riaus są­vo­ką, nes tą pa­čią funk­ci­ją ga­li at­lik­ti ir iš­ma­nu­sis te­le­fo­nas su spe­cia­lia prog­ra­mė­le. Bu­vo nu­spręs­ta, kad par­uoš­ti pa­pil­do­mus rei­ka­la­vi­mus bū­tų su­dė­tin­ga - grei­čiau­siai pri­reik­tų ir įsta­ty­mo pa­tai­sų, o tai už­truk­tų ir vi­sai nė­ra bū­ti­na, nes prob­le­mų ne­ky­la, tad pa­pil­do­mas reg­la­men­ta­vi­mas ne­tiks­lin­gas“, - pa­aiš­ki­no VDAI vyr. spe­cia­lis­tė Au­re­li­ja Gri­ki­nai­tė.

Pa­gal da­bar ga­lio­jan­čią tvar­ką, fik­suo­jan­tie­siems vaiz­dus eis­mo re­gis­tra­to­riu­mi ga­lio­ja tos pa­čios tai­syk­lės, kaip ir fo­toa­pa­ra­tu ar fil­ma­vi­mo ka­me­ra vie­šo­jo­je vie­to­je fo­tog­ra­fuo­jan­tiems ar fil­muo­jan­tiems as­me­nims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)