Labai neteisingai su paprastais žmonėmis elgiamasi. Mūsų šeima – keturių asmenų, dirba tik vyras. Auginame du mokyklinio amžiaus vaikus, vienas iš jų - neįgalus.

Jį turiu vežioti į mokyklą ir tą darau automobiliu, nes autobusas nuo mūsų – tolokai. Turime vieną lengvąjį automobilį ir vieną visureigį, nes pavasarį, žiemą ar rudenį keliai tiesiog nepravažiuojami, o mokyklą ir gydytojus lankyti juk turime.

Neįgalumo pašalpa krizės metu buvo sumažinta iki 693 Lt, o šiuo metu atstatyta iki krizės buvusi 720 lt. Taigi, ji padidėjo 27 Lt, o už automobilius turėsime sumokėti 500 Lt. Kur teisybė?

Su didžiausiu noru įsigyčiau naujutėlį automobilį, bet mūsų paprastų dirbančiųjų žmonių galimybės – labai mažos. Jeigu ir galėtume paimti paskolą (bet jos niekas neduoda, nes keturių asmenų šeimoje – tik vienas dirbantysis) – niekas neduoda, o dar reikia ir kažkokį lizdelį suregzti, kad būtų kur gyventi. O pensijos buvo sumažintos neklausus žmonių: panoro, galėjo ir atėmė. Ir gerai. O kodėl valdantieji iš savo algos nenurėžė?

Tegu bent vienas valdantysis pabando įrodyti paprastam žmogui, kaip lengva pragyventi keturių asmenų šeimai susimokėti mokesčius ir dar galvoti, kaip sukonstruoti lizdelį už 1200 Lt algą? Įsipilti kuro, įsigyti naują automobilį?

Neįmanoma socialinės pašalpos gauti – turi įrodinėti, kad negauni nieko kito, kad ji tau priklauso, turi nešti įvairius popierius, nors jie jiems, atrodo, nereikalingi, nes vis tiek viską sistemoje gali patikrinti (Darbo biržos, Registrų centro, Regitros, Sodros duomenys). Nusibodo – nueini ten, o darbuotojai net kaip su žmogumi nesielgia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo nuomone galite pasidalinti žemiau: