Man 26 metai su draugu kartu jau 4 metai, jis metais jaunesnis. Jis pusę metų mane apgaudinėjo su kita, nors tuo metu laukiausi jau trečią mėnesį.

O viską sužinojau, prigavau tik gruodį jis neigė viską, ką jam sakiau. Tai pasikviečiau tą panelę, kad visi trys pašnekėtume, bet jis tylėjo, nė pusės žodžio nesakė. O aš tiek norėjau visko pasakyti, apšaukti, bet negalėjau, nes kūdikį ant ranku turėjau.

Kas skaudžiausia, kad jis mūsų namuose mūsų lovoje miegojo su ja. Negaliu to pakelti, bandžiau jam atleisti dėl sūnelio, nes jam tik du mėnesiukai, vaikui reikia šeimos. Dėl vaiko aukojausi aš, o jis net nesistengė pasitaisyti, gerti pradėjo, kaip niekad daug namo negrįžinėt. 
Nusprendžiau skirtis, nenoriu, kad mano sūnus matytų tokį pavyzdį, tėtis girtas kasdien ir t.t... nebenoriu ir savęs apgaudinėti.

DELFI skaitytoja Rasa (vardas pakeistas)

Situaciją komentuoja individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas:

Situacija rimta, ką besakysi. Slegia didelė atsakomybė už šeimą ir vaiką. 

Pirmiausiai, apie amžių. Šioje poroje jis skiriasi nežymiai, taigi reikšmės, matyt, ir neturi. Kitas dalykas – santykių kokybė. Kas sieja šiuos du žmones? Kiek laiko šie žmonės nugyveno kartu iki nėštumo?

Visa tai yra svarbu. Kiek gilūs jausmai buvo susikūrę tarp jų, kiek buvo įvertintas atitikimas emocinėje, protinėje-dvasinėje, fizinėje-seksualinėje srityse? Ar abu nusprendė pradėti vaiką, o gal tai buvo neplanuotas nėštumas? O gal pati moteris nusprendė, kad laikas pastoti?

Kurti šeimą vertėtų su tikrai artimu ir gerai pažintu žmogumi, bet ir tai nesuteikia garantijų visam gyvenimui. Kad galima būtų patikimiau planuoti ateitį, yra svarbu susipažinti su būsimojo vyro tėvais, nes ten pasimatys būsimieji vyro elgesio scenarijai. Sūnus tikriausiai kartos tėvo, rečiau mamos kelią. Arba, jei tie pavyzdžiai atstumiantys jam pačiam, tai stengsis eiti priešingu keliu, nei tėvai. 

Prieš kuriant šeimą verta pagalvoti ir apie tai, ką aš pati gavau iš savo tėvų šeimos. Turiu galvoje, kokį tėvų tarpusavio elgesį aš mačiau, ką vertinu šeimoje. Verta savęs paklausti, gal aš tiesiog norėjau kuo greičiau dingti iš tėvų namų ir todėl suradau šį vyrą, kurio iš esmės nemyliu. Mat kiekvienas užmezga ryšį ir kuria šeimą dėl skirtingų priežasčių. Jei tėvų šeimoje buvo daug nesutarimų, tai normalu, kad norisi iš jos bėgti. Tokiu atveju taip pat nėra įgūdžių gerai sugyventi šeimoje. Tokie žmonės savo šeimoje nemoka spręsti bendravimo problemų ir linkę greitai nutraukti santykius. 

Jeigu šiame laiške aprašyta pora visgi neturi minėtų problemų, tai reikia būtinai pabandyti santykius sukurti. Pirmiausiai, reikėtų rasti, kas yra gero tarp dviejų žmonių, kas patinka abiem, kur abu sutinka. Sąlyčio taškai yra santykių pagerinimo ar atkūrimo resursai. Jeigu nepavyksta atkurti santykių patiems, reiktų pasiūlyti kreiptis kartu į konsultuojantį šeimas psichologą. Jis padės įvertinti situaciją, tolesnio gyvenimo, santykių atkūrimo perspektyvas, duos rekomendacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (757)