Vyriškis sakė, kad skrydis turėjęs įvykti 7.40 val., tačiau nuolat buvo atidedamas dėl, kaip buvo skelbiama, techninio gedimo. Iš pradžių informacija buvo žadėta skelbti 9 val. ryto, vėliau - 9.30 val., tačiau šiam laikui neatėjus keleiviai sužinojo, jog skrydis atidėtas iki 14 val.

Lėktuvą atidėjo iki 14 val. dienos. Klausėt kaip žmonės reaguoja – dabar jie visi pasimetę, nes nežino, ką daryti: ar sugrįžti į namus ir miegoti, ar laukti oro uoste. Gali būti, kad ir 14 val. neišskirs. Realiai, skrydis yra 6 val., mes esam rezervavę mašiną, klausimas, ar pavyks ją gauti. Kiti žmonės irgi buvo suplanavę popietes, nes nuo šio laiko jau turėjome būti vietoje. Realiai, nuplaukė viena atostogų diena. Kas skrido septynioms dienoms, jiems beliko šešios dienos“, - kalbėjo lėktuvu skristi turėjęs Valdas.

„Įdomu tai, kad registruojantis skrydžiui, keleiviai buvo įspėjami apie tai, kad lėktuvas neskris tiesiai į Tenerifę, kaip numatyta, o pakeliui dar sustos Varšuvoje“, - sakė jis. Pasak skaitytojo, apie tai, ar keleiviais, likusiais oro uoste bus pasirūpinta – teikiamais maistas ar gėrimai – pranešta nebuvo.

Susisiekus su Vilniaus oro uosto Komunikacijos koordinatore Greta Babarskaite, ji patvirtino, kad skrydis vėluoja dėl lėktuvo gedimo. „Dabar naujausi duomenys, kad lėktuvas pakilti planuoja 14 val., bet dar gali pasikeisti situacija“, - sakė G. Babarskaitė. Pasak jos, tai, ar neišskridę keleiviai gauna maisto paketą, šimtu procentų priklauso nuo oro linijų.

Vadovaujantis ES keleiviams suteikiamomis teisėmis, jeigu skrydis vėluoja 5 valandas arba ilgiau, keleiviai turi teisę atgauti pinigus (tačiau jei šia teise pasinaudojama, oro transporto bendrovė nebeprivalo užtikrinti tolesnės kelionės ar suteikti kokios nors pagalbos).

„Small Planet Airlines“ komentaras dėl skrydžio Vilnius-Tenerifė vėlavimo:

„Užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“  praneša, kad šiandien turėjo atidėti skrydį Vilnius – Tenerifė. Skrydis atidėtas dėl techninių nesklandumų, laikantis visų skrydžio saugos reikalavimų.

Keleivius į Tenerifę nuskraidins kitas „Small Planet Airlines“ – skrydis iš Vilniaus planuojamas 14 val.

„Small Planet Airlines“ nuoširdžiai apgailestauja dėl patiriamų nepatogumų bei atsiprašo keleivių už šiuo metu patiriamus nepatogumus.

Susidarius tokiai situacijai, mūsų aviakompanija daro viską, kad keleiviais būtų pasirūpinta – jiems jau suteikti 30 Lt vertės maitinimo kuponai bei sudarytos galimybės laisvai išeiti iš oro uosto steriliosios zonos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)