Jeilio medicinos mokyklos tyrėjai išsiaiškino, kad 18–40 m. moterys nežinojo kelių svarbių veiksnių , turinčių įtakos vaisingumui ir galimybei pastoti, informuoja healthland.time.com.

Faktai, kurių moterys nežinojo apie nėštumą:

30 proc. tyrime dalyvavusių moterų tik kartą per metus lankėsi pas reprodukcinės sveikatos apsaugos specialistą arba apskritai nesilankė.

50 proc. tiriamųjų nežinojo, jog multivitaminai ir folio rūgštis rekomenduojami nėščiosioms tam, kad būtų išvengta nėštumo sutrikimų ir komplikaciją gimdant.

25 proc. tiriamųjų nežinojo, kad lytiniu keli plintančios ligos, rūkymas bei nutukimas neigiamai atsiliepia nėštumui.

20 proc. nežinojo, kad su amžiumi mažėja vaisingumas ir didėja persileidimo rizika.

50 proc. moterų manė, jog seksualinė sueitis kelis kartus per dieną padidina tikimybę pastoti.

Apie 33 proc. manė, jog skirtingos seksualinės sueities pozos didina šansus pastoti.

10 proc. nežinojo, kad seksas prieš ovuliaciją didina tikimybę pastoti. Tai nepasakytina apie seksualinę sueitį po ovuliacijos.

Nemenkos spragos moterų žiniose apie vaisingumą paaiškina tai, jog 40 proc. tyrimo dalyvių turėjo klausimų apie galimybę pastoti.

Naujausių tyrimų duomenimis, anksčiau vaisingiausias moters amžius buvo nuo 20 iki 24 m., dabar vaisingiausiu moters amžiumi laikomas 25 – 29 m. tarpsnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)