DELFI pakalbino į serviso parką grįžusį lenktynių lyderį V. Švedą. Paaiškėjo, kad lenktynininkas buvo išlėkęs iš trasos ir nemažai laiko prarado dėl kiek kvailoko, bet lietuviams įprasto dalyko – taupumo.

V. Švedas rodė į nudilusias žiemines padangas ir iškritusius jų spyglius ir sakė, kad dėl to prarado sukibimą su danga ir negalėjo greitai važiuoti.

„Čia ir Jėzus Kristus negalėtų greitai važiuoti su tokiomis padangomis. Kaip tikri lietuviai pataupėme, bet padangos nudilo per greitai. Nebegalėjome greitai važiuoti, bet vis tiek vienoje vietoje paspaudėme, nulėkėme nuo kelio ir trenkėmės į sušalusius grumstus“, – kalbėjo lenktynių lyderis.

Į serviso zoną lenktynininkas atvyko šiek tiek aplamdytas, priekinėse grotelėse prilindę žolių ir stagarų. Visgi, apsaugos atlaikė ir be prarasto laiko V. Švedas rimtų nuostolių nepatyrė.

Ne taip, kaip kitas lenktynių favoritas. Dar penktajame greičio ruože iš ralio pasitraukė Giedrius Notkus. Jam, atrodo, sugedo greičių dėžė. Dar pirmą ralio dieną, perjunginėjant pavaras, iš G. Notkaus automobilio sklido nerimą keliantys garsai.

Panašiai skamba ir kito ekipažo automobilis – Joanos Survilaitės ir Vestos Survilienės Mitsubishi „Lancer EVO IX“. Iš devintosios pozicijos startavusios sportininkės nusirito į devynioliktą, tačiau važiuoja toliau.

Nepasisekė ir pagrindiniam pretendentui į lyderio poziciją. Šeštame greičio ruože R. Kvaraciejaus ir Gintaro Saudargo ekipažas taip pat padarė klaidą ir prarado keliolika sekundžių, kurios galėjo jį padaryti nauju ralio lyderiu.

Lenktynininkai pravažiavę sankryžą turėjo apsisukti ir grįžti į trasą. Vis dėlto, lenktynininkas to nesureikšmino ir trasos nepeikė.

„Šiandienos greičio ruožai man labai patinka, bet nėra ne vieno labai lengvo. Kiekviename yra pavojingų atkarpų ir reikia būti atsakingam tiek sudarinėjant stenogramą, tiek važiuojant“, – kalbėjo R. Kvaraciejus.

Strategijos ir didelių planų įpusėjus varžyboms lenktynininkas dar nekūrė.

„Bandysiu išlaikyti savo poziciją ir toliau žiūrėsiu pagal situaciją. Jei reikės – paspausiu“, – sakė sportininkas.

Taip pat dalyvavote ralyje? Kviečiame siųsti nuotraukas iš DELFI greičio ruožo ir dalyvauti konkurse!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)