Ligos, pikti, amžinai nepatenkinti gyvūnų skriaudėjai, automobilių ratai, badas - visa tai laukia dar negimusių, bet instinktyviai suplanuotų būsimų laukinukių kačių vadų. Vilniuje, Antakalnyje, yra tokia vieta, kurios gyvūnų gelbėjimo organizacijų savanoriai dar nežinojo.

Pamatę šiukšlių konteinerius, iš kurių, pajudinus, lyg spraginti kukurūzai skrido įvairaus amžiaus katinukai, pašiurpome. Jų priskaičiavome 12 ir nė vienas nesterilizuotas! Alkani, sulysę, išsigandę ir, žinoma, niekam nereikalingi.

Konteineryje - sušalusios žmonių maisto išėdos, gyvūnai desperatiškai bando išgyventi knisdami atliekas. Kažkas iš daugiabučio gyventojų kartais nuneša maisto atliekų - tai būna tikra puota Antakalnio konteinerių gyventojams.

Didelė tikimybė, kad dalis katinukų šią beprotiškai šaltą žiemą išgyvens, ir jei ras kur užuovėją, ligoti, nusilpę sulauks pavasario. Jei tiesiog stebėsime jų vegetacinį gyvenimą ir nedarysime nieko, jau po kelių mėnesių jų bus 30, o po vaisingos vasaros konteineriuose knisis jau pusšimtis beglobių laukinių kačių (čia jau atmetus dešimtis neišgyvenusių dėl ligų ir traumų).

Nelaukime, kol pasieks žinia apie tris ar keturias naujas, ligų išniekintas beglobių kačių vadas. Sustabdykime šio būrio nelaimę jau šiandien! Be Jūsų pagalbos negalime pradėti darbų, o jų išties daug: būtina visus sugaudyti, sterilizuoti, paskiepyti, nuparazitinti, bent mėnesį palaikyti ir grąžinti atgal.

Reikalinga Jūsų finansinė parama. Šiai gelbėjimo akcijai reikės mažiausiai 600 litų. Laimei, yra žmonių, kurie sutinka katinukams suteikti laikiną pastogę karantino laikotarpiui, po operacijų, skiepų, kitaip suma siektų 3 ar 4 tūkstančius litų. Greičiausiai kai kuriems bus reikalingas gydymas, o tai vėl kainuoja žvėriškus pinigus.

Labai tikimės, kad daliai jų pavyks surasti namus, jei tik jie pasiduos socializacijai. Padėkite išgelbėti tuos, kurių ilgą laiką niekas nepastebėjo ar nenorėjo matyti, bankinėje paskirtyje nurodant paskirtį „Antakalnio katėms“.

Daugiau informacijos: info@rainiukas.lt, +37068973782 arba irena.mockuviene@gmail.com +37064945231.