„Moterims net akys sužiba po užsiėmimų. Be to, kad mes ten judame, mokomės vaikščioti su aukštakulniais, mes labai daug skiriame laiko pokalbiams apie makiažą ir elgesį – nuo to, kaip elegantiškai susidėti bulves parduotuvėje į maišelį, iki elgsenos vakarėlio metu“, – pamokų specifiką atskleidė V. Piatkova.

Paklausta, kokia publika susirenka į jos vedamus užsiėmimus, trenerė pirmiausiai pastebėjo, kad moterys pas ją ateina pakankamai nuvargusios: „Ateina pirmą kartą į treniruotę kaip į sportą – su kažkokiais treningais, apsivilkusios bet kokiais marškinėliais“.

Jos mokinės - moterys nuo 23-ejų iki 40-ies metų. Tačiau buvo ir vyresnių, kurios belankydamos treniruotes tapo močiutėmis. „Apie tokias juokaudavau, kad „vienoje rankoje cigaretė, o kitoje – ruletė“, – sakė strip plastikos trenerė.

Pašnekovė pasakoja, kad užsiėmimus lanko netgi ir darželio auklėtoja. „Viena mano treniruojamų moterų pasakojo: „pastebėjau save po vaikų miego, kad lovas kloju nebekuprota ir susikniaubusi, nebemėtau užklotų ir patalų, o dabar viską darau grakščiai  – kaip kokį ritualą“, – juokingą istoriją prisiminė ji.

Būta ir vyrų, kurie užsukdavo į šiuos, iš pirmo žvilgsnio, itin moteriškus užsiėmimus. Anot specialistės, jie ilgai neužsilaikydavo, nes tokio moterų dėmesio jokiam vyrui atlaikyti dar nepavyko.

„Pradinis sumanymas buvo daryti mišrias grupes ir vyrams, ir moterims, bet visgi moteris tai domina labiau. Negaliu sakyti, kad tai yra labai universalu, nes čia reikia moteriškų judesių ir plastikos“, – sakė ji.

Moteris pasakoja šią programą pradėjusi prieš septynerius metus. Tuomet viskas vykdavo sporto klube ir vadinosi strip dance. Buvo ir stulpas, kurio prireikdavo norint išmokti tam tikrų šokio elementų.

Ar neateina moterys po pamokų padėkoti, kad pagerėjo jų santykiai su vyrais? „Tiesiogiai neateina, bet studija, kurioje dirbu ne veltui ir vadinasi „Dance Time“ šokių ir bendravimo studija, nes mes turime nemažai vakarėlių su atvirais pasikalbėjimais. Tai moteriškame kolektyve paatviraujame daugiau. Pagal tai galėčiau spręsti, kad kažkas keičiasi į gerąją pusę (juokiasi)“, – moteriško kolektyvo paslaptimis dalijosi šokėja.

Pašnekovė pastebi, kad neretai moterys pamiršta save, įsisuka į kasdienybę. „Niekas nesikelia iš lovos gražus. Turi skirti laiko sau, kad kiekvieną kartą pačiai būtų malonu prieiti prie veidrodžio, – moteris pasitempti ragino Viktorija. – Tada ir atsiranda tokia trenerė kaip aš, kuri paima ir pasako: „aš suprantu, kad jūs pavargusios po darbo. Būkite geros, bet į mano treniruotę prašau ateikite apsirengusios su puošnesne palaidine ir dar nepamirškite pasidaryti makiažo“. Ateina pirmadienį tik blakstienas pasidažiusios, o trečiadienį, žiūrėk, jau ir šešėliai ryškesni matyti“.

Juokaudama taip pat pridūrė, kad naujai įgytus įgūdžius galima pritaikyti ir perkant bulves. Viena moteris jai pasakojusi, kad anksčiau visą laiką prekybos centruose sumesdavo bulves į maišelį bet kaip, o dabar tai daranti grakščiai ir su malonumu.

V. Piatkova akcentuoja, kad treniruočių metu moterys tikrai nenusirenginėja, tačiau erotinių šokių elementų išmoksta. „Tai išlaisvina moterį, ji tampa drąsesnė, o nesukekšėja“, – pokalbį baigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)