Ingredientai:

miltai 240 g
sviestas 150 g
cukrus 240 g
kiaušiniai 2 vnt.
pienas 125 ml
grietinė 2 šaukštai
spanguolės 250g
apelsinai 1 vnt.
kepimo milteliai 1,5 arbatinio šaukštelio
druska žiupsnelis

Gaminimas

Sutarkuokite apelsino žievelę smulkia tarka ir atidėkite į šalį. Išspauskite apelsino sultis. Spanguoles ir pusę cukraus kiekio sudėkite į indą troškinimui, įpilkite 65 ml vandens ir išspaustas sultis. Indą dėkite ant ugnies, virinkite 10 min., kol spanguolės suminkštės. Nuimkite indą nuo ugnies ir atvėsinkite.

Iš anksto iš šaldytuvo išimkite sviestą, jis turi suminkštėti. Išplakite sviestą su cukrumi kol šis taps puraus šviesaus kremo konsistencijos. Įmuškite vieną kiaušinį, masę gerai išplakite, tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl masę išplakite.

Išsijokite miltus su druska ir kepimo milteliais. Į sviesto masę paeiliui sudėkite iš pradžių miltus, tada pieną ir grietinę, kiekvieną kartą gerai masę išplakite. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sutepkite sviestu apvalią 22 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, pabarstykite ją miltais. Sudėkite tešlą į formą, sulyginkite tešlos paviršių mentele. Kruopščiai paskirstykite spanguolių įdarą. Kepkite keksą 40–45 min. Kai iškeps, atvėsinkite formoje.