Kad kuo piktesnis būtų bosas ryte, kad kuo trumpesnis būtų mūsų vakaras ir kuo greičiau ateitų rytas. Mano kelionė, dėka jūsų, užtrunka daugiau nei valandą, nors riedu tik niekingus 10 km, plačia, 2/3 juostų gatve.

Dėkui, kad nuolatos rikiuojatės tarp eilių – spūstims nuo to tik geriau. Dėkui, kad miegate, užsiimate visokiais reikalais prie sankryžų ir neskubate judėti iš vietos - juk kartu taip gera. Ir kuo mažiau draugų pravažiuos degant žaliam šviesoforo signalui, tuo geriau. Dėkui, kad nesilaikote atstumo saugaus, taip susigrūdam visi, mašinų srautas vis auga, mes kuo daugiau laiko praleidžiame kartu. Dėkui už neatidumą, ir sukurtas pramogas, kai jūsų mašinos susidaužia. Juk taip smagu lėtai lėtai lėtai prariedėt pro šalį, patikrinti kuris kurį ir kiek nuostolio. Tik prašau nesižalokite, draugai, aš jus labai myliu. Nereikia aukų.

O kad būtų įdomiau - visi su vasarinėm padangom važinėkime, juk kai slidu - dar smagiau.

Ypatingai dėkoju kietiems „kentams“ su brangiais džipais, mersais, audėm ir bemvais. Jūs mano geriausi draugai ir siektinas idealas. Kai turėsiu „krūtą“, „kento“ vardo vertą mašiną, būtinai darysiu taip, kaip jūs: būtinai tęsiu rikiavimąsi net per ištisinę juostą, per sankryžas važiuosiu ir degant raudonam signalui - juk kai aš, kietas „kentas“, su savo brangiu mersu stoviu vidury sankryžos, ir leidžiu jums, varguoliai (Poška man pritartų) grožėtis, fotografuoti, gi yra gera. Juk niekas niekur neskuba, kuo mūsų daugiau – tuo geriau.

Taip drauge ne tik daug laiko praleidžiame, mielieji, bet ir ekonomiką skatiname degindami brangų kurą.

Ko tik dėl draugo nepadarysi.

Ačiū, mielieji,

Iki kito ryto

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti, kuriose sostinės vietose rytais susidaro didžiausios spūstys? Šįryt spūstyje praleidote rekordiškai daug laiko ar užfiksavote ypatingą automobilių „kamštį“? O gal turite sprendimą, kaip spūstis išspręsti, kad sostinės gyventojai liktų patenkinti? Rašykite pilieciai@delfi.lt su prierašu „Spūstis“