4 porcijos

Produktai:

150 – 200 g avinžirnių,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
200 g jogurto,
4 česnako skiltelės,
1 sauja kalendros,
pusės citrinos žievelė ir sultys,
žiupsnelis kajeno pipirų,
2 šaukšteliai kuminų,
aliejaus kepimui,
alyvuogių aliejaus,
4 gabaliukai lavašo,
pomidorų, agurkų, salotų lapų garnyrui.

Kaip gaminti:

1. Prieš 12 – 18 val. užmerkite avinžirnius (pertą laiką vandenį galite porą kartų pakeisti). Paskui nukoškite avinžirnius. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Trintuvu sutrinkite avinžirnius su svogūno ir česnako gabalėliais.

2. Įberkite 3 šaukštus miltų, suberkite kuminus, pusę susmulkintų kalendrų, išmaišykite iki vientisos masės, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, dar kartą išmaišykite.

3. Užpilui sumaišykite jogurtą, likusį smulkintą česnaką, likusią dalį smulkintų kalendrų, citrinos žievelę ir sultis. Įberkite kajeno pipiro, druskos, valandai įdėkite į šaldytuvą.

4. Įkaitinkite keptuvėje aukštais kraštais aliejų. Iš avinžirnių masės šlapiomis rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius, juos kiek suplokite. Apvoliokite kotletus miltuose ir kepkite, kol paskrus iš abiejų pusių. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

5. Duoneles pakaitinkite orkaitėje, perpjaukite perpus, įpjaukite išilgai, vidų ištepkite alyvuogių aliejumi.

6. Smulkiai supjaustykite agurkus ir pomidorus, salotas suplėšykite rankomis. Į kiekvieną pusę įdėkite po 3 avinžirnių kotletus, agurkų, pomidorų ir salotų, apliekite jogurtu ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)