Tešlai reikės:
1 kg miltų,
500 g sviesto,
4 kiaušinių,
200 g grietinės (30 proc. riebumo),
žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
apie 700 g mėsos (geriausiai tinka sprandinė; mėsą reikia kapoti, bet galima ir malti),
2–3 vidutinio dydžio svogūnų,
0,5 l sultinio,
mėgstamų prieskonių (druska, pipirai, malti laurų lapeliai).
Tešla. Į miltus supjaustome arba sutarkuojame sviestą ir beriame druską, viską gerai ištriname tarp pirštų (kol išeis rupi tešla kaip manų kruopos), tada dedame grietinę, mušame kiaušinius ir užminkome tešlą. Ją 1 val. dedame į šaldytuvą pailsėti.
Įdaras. Turimą mėsą smulkiai susikapojame arba susimalame, beriame druskos, pipirų, maltų laurų lapelių (Aurimas prieskonių seikėja iš akies, nes kiekvieno skonis skirtingas), susmulkiname svogūnus (anksčiau apkepdavo, bet dabar ne, nes geresnį skonį suteikia žali), pilame sultinį. Paruoštą įdarą gerai išminkome ir leidžiame šiek tiek pasimarinuoti, kad susigertų prieskoniai (apie 30 min.).
Imame tešlą ir pjaustome į lygius gabalėlius (išeina apie 30 kibinų). Kiekvieną gabalėlį iškočiojame, dedame šaukštą įdaro, lankstome ir rikiuojame kepimo skardoje. Paruoštus kibinus aptepame kiaušinio plakiniu (1 kiaušinis + 1 valg. šaukštas pieno) ir šauname į įkaitintą orkaitę, kepame 175 laipsnių karštyje 30 min.
P. S. Įdaras gali būti įvairus: vištienos, grybų, daržovių, varškės, sūrio.