DELFI skaitytojas su bėda baseine rodytis su šortais susidūrė buvusiame „Girstučio“, dabar vadinamame Kauno plaukimo centre laikinojoje sostinėje. Vyriškis sakė norėjęs užsukti į baseiną, tačiau pamatęs užrašą, kad „su šortais išvys ir pinigų negrąžins“.

„Su tikromis glaudėmis save mačiau seniai ir daugiau nematysiu, nes su didžiuliu pilvu jaučiuosi nejaukiai, o atrodau, švelniai tariant, nepadoriai. Pirmą kartą pajutau diskriminaciją. Visada užjaučiau žmones kuriuos diskriminuoja, bet tik dabar pajutau, ką jaučia diskriminuojami žmones, nes man uždarytas kelias į „Girstutį“ (dabartinis Kauno plaukimo centras - DELFI)“, - piktinosi jis.

„Tai jo problemos, o mes laikomės higienos normų ir tvarkos. Mes ne Amerika, mes neturime galimybės prie kiekvieno žmogaus pastatyti žmogaus, kad jis nusipraustų, išsigręžtų tas kelnes eidamas į pirtį, išlipęs iš vandens, kad išsipiltų vandenį stovėdamas prie nubėgančio vandens – mes neturim tokios galimybės. O jie (lankytojai – DELFI) net negalvoja, galvoja tik apoie save, bet ne apie kitus žmones, kas yra šalia jų ir ką jie daro su tais šortais“, - kalbėjo Kauno plaukimo centro direktoriaus pavaduotoja Milda Šeibokaitė, pastebėjusi, kad kažin, ar prieš lipdami į baseiną vyrai visuomet švariai nusiprausia po dušu nuogi.

„Taip, mes galim leisti (dėvėti šortus – DELFI), bet tuomet mes priversti pilti daugiau chemijos, po nuo chemijos kas kenčia – mūsų oda, kvėpavimo takai, akys. Pas mus didžioji dalis yra vaikai. Ir mes patys plaukiame ir nenorime savo gerklių toliau alinti chloro išmetimo garais“, - sakė M. Šeibokaitė.

Pasak jos, šortų dėvėti negalima ir dėl saugumo – yra žmonės, kurie sąmoningai atsistoja prie krašto ir nusipila vandenį iš šortų, tačiau taip elgiasi ne visi. „Mes tą vandenį turime išvalyti, nes trapai ne visur yra nuleisti“, - teigė ji, pastebėjusi, kad lietuviai ne visuomet paiso higienos normų – pavyzdžiui, prausiasi ne duše, o kūną šveičia džiakuzi vonioje, į baseiną ateina dar namuose apsivilkę maudymosi kostiumėlius. „Tai tada lipkime visi su apatiniais rūbais ir plaukiokime vandenį“, - piktinosi plaukimo centro darbuotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)