Gruodžio 26 d. „Energija, kertanti sienas“

Gospelo giesmės negali išsitekti nei bažnyčios, nei valstybės ribose ir nuoširdumu užkariauja visą pasaulį. Rašytojai gospelą lygina su oro gūsiu virš dykumos – tai gaivi, pakylėjanti, nuskaidrinanti muzika.

Merginų choras ViVa (vad. Vilija Mažintaitė ir Valerija Skapienė) yra vienas nedaugelio chorų Lietuvoje, įminusių gospelo mįslę ir sėkmingai ją atskleidžia publikai. 2013 metais choras pelnė apdovanojimą Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse. Koncerte skambės ne tik gospelo giesmės, tačiau ir gražiausios kalėdinės dainos, persmelktos džiazo atspalvių.
 
Gruodžio 27 d. „Dienoraštis garsais“

Talentingos solistės Laura Zigmantaitė ir Anastasija Avdejeva keliauja poetiškiausiomis arijų eilutėmis. N. Rimskio-Korsakovo, M. Glinkos, A. Rubinšteino ir P. Čaikovskio kūriniuose nostalgiją keičia džiaugsmas, o nusivylimą – valia. Programą papildo W. A. Mozzarto bei italų operos arijos. Šiame koncerte susitinka dvi jau spėjusios pripažinimą pelnyti Lietuvos atlikėjos, tarptautinių konkursų laureatės, aktyviai koncertuojančios Lietuvoje ir užsienyje. Laura Zigmantaitė sukūrė savo pirmuosius vaidmenis Lietuvos operos ir baleto teatre bei dalyvavo projekte „Triumfo arka" (2011). Anastasija Avdejeva studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. A. Žvirblytės fortepijono klasėje. Pianistė rengia solo rečitalius, taip pat aktyviai koncertuoja įvairių ansamblių sudėtyse.
 
Gruodžio 28 d. „Tarsi įtaigiai perteikta dramos pjesė“

Nuo pat pirmųjų trio koncertų, „FortVio" išsiskyrė gebėjimu atrasti bei klausytojui atskleisti kūrinio šerdį. Muzikologas E. Gedgaudas ansamblį yra palyginęs su „nauja, pagal slėpiningus gamtos dėsnius susitelkusia teatro trupe". Tai vieni nedaugelio atlikėjų, kurių koncertuose stilingai ir nesumeluotai dera melancholija, aistra ir humoro kibirkštėlės. Koncertas, kuriame derės tiek J. Haydno bei S. Rachmaninovo, tiek lietuvių autorių kūriniai bei kas kartą naujų impulsų suteikiantis A. Piazzola turėtų virsti ta svarbia akimirka, kuri įkvepia visiems ateinantiems metams.
 
Gruodžio 29 d. „Garsų alchemikas“

Žymiausias Lietuvos pianistas Petras Geniušas išsiskiria nuolatinėmis, dažnai rizikingomis naujų išraiškos formų nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Įgimtas žingeidumas skatina jį neapsiriboti vien klasikinio pianisto patirtimi ir veikla, nenuilstamai plečiant savo muzikinį akiratį – nuo įvairių pasaulio tautų folkloro iki avangardinės muzikos, džiazo ir elektronikos. Grįžtamuoju ryšiu visi šie interesai praturtina ir Petro Geniušo klasikinio muzikavimo praktiką. Gražiausi F. Schuberto, F. Chopino ir F. Liszto kūriniai atskleis naujo požiūrio ir taurios klasikos sintezę.
 
Gruodžio 30 d. „Geriausia laiko mašina – tai svinguojantis kadilakas!“

Džiazo ansamblis „The Ditties" savo svingo ritmais nukels kiekvieną į ketvirtąjį dešimtmetį. Tuo laikotarpiu pasaulis mėgino atsitiesti po smūgių akcijų biržoje, tačiau vis dar kvėpavo prisiminimais apie Didįjį Getsbį. Nuo tribalsės harmonijos iki vintažinio stiliaus kostiumų – kruopščiai parinkta kiekviena koncerto detalė leis klausytojui drauge leistis į kelionę laiku. Originalų stilių pasirinkusios dainininkės kviečia išgirsti tikrą, jaukų, autentišką akustinį džiazą. Koncerte dalyvauja talentingiausi jaunosios kartos džiazo muzikantai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją