2008 m. Séanas Quinnas buvo žinomas kaip turtingiausias žmogus Airijoje, kurio turimo turto grynoji vertė siekė 6 mlrd. JAV dolerių (apie 15 mlrd. litų).

2007 m. S. Quinnas didžiąją dalį savo asmeninio turto investavo į „Anglo Irish Bank“, agresyvų skolintoją Airijos statybos verslo magnatams. Kai pagaliau sprogo šalies nekilnojamojo turto rinkos burbulas, per kelis mėnesius S. Quinno investicija į banką patyrė milžiniškus nuostolius.

Siekiant išvengti didesnių nuostolių, po metų Airija nacionalizavo banką, bet, padarydama tai, ji panaikino visas S.Quinno 2,8 mlrd. JAV dolerių (apie 7 mlrd. litų) investicijas. Tuomet naujasis bankas „IRBC“ perėmė jo bendrovių, įskaitant ir „Quinn Group“, nuosavybės teisės ir išstūmė jį ir jo šeimą iš valdybos, palikdamas šeimą su mažiau nei 15 tūkst. JAV dolerių (apie 38 tūkst. litų) grynųjų trijose banko sąskaitose.

Bus daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)