„Deja, ne visi mokam megzti ar siuvinėti, už tai pagaminti kvapnų kūno šveitiklį ar ypatingą druską voniai tikrai pajėgs kiekvienas“, - įsitikinusi knygos „Gaminame natūralią kosmetiką namuose su Uoga Uoga“ bendraautorė Jovita Vyšniauskienė.

Svarbiausia apgalvoti keletą dalykų - išrinkti mielą ir patogų naudoti indą bei atmintyje atrasti smagią detalę, kuri įprasmintų gaminamą priemonę.

Galbūt žmogus, kuriam skirtas kūno šveitiklis, labai ilgisi atostogų? Tuomet verta pasirinkti kokosų aliejų, kuris daugeliui kelią asociacijų su smėlėtais paplūdimiais.

„Tinkamų sudėtinių dalių pagal žmogaus gyvenimo būdą ir nuotaikas rasti tikrai nėra sunku, pavyzdžiui, tam, kuris pastaruoju metu nuolat kažko nerimauja, visada padės vonios druska su levandomis. Pasitikėjimą savimi praradusiai draugei nuotaiką pakels rožių žiedlapių aromatas.
Taip pat pagalvokite, ar žmogus nėra kažkam alergiškas, pavyzdžiui, citrusiniams vaisiams. Tada nederėtų naudoti jų eterinio aliejaus“, - pataria J. Vyšniauskienė.

Siūlome du natūralios kosmetikos receptus, kuriuos, pasitelkę įkvėpimą, galėsite patobulinti pagal žmogų, kuriam dovana skirta. Receptuose pateiktus eterinius aliejus ir žiedlapius galite drąsiai keisti.

Nebijokite eksperimentuoti ir nepamirškite pagaminti rankų darbo etiketės su galiojimo laiku ir linkėjimais.

Medaus šveitiklis su levandomis ir apelsinais

Šveitiklis, B.Adamonytės nuotr.

Šis šveitiklis itin tiks pirčių mylėtojams, dėl saldaus vaisinio kvapo jį norisi vadinti tiesiog vaisiniu medumi. Jame esantis medus giliai išvalys ir suminkštins odą, o levandos ir apelsinų žievelės suteiks kerinčiai saldaus ir malonaus kvapo. Jei šveitiklis labiau bus naudojamas ne pirtyje, o duše, levandų žiedlapius galite pakeisti levandų eteriniu aliejumi.

Sudėtinės dalys:

1 stiklinė natūralaus medaus;
1 šaukštas džiovintų levandų žiedų (arba 5 lašai eterinio aliejaus);
½ apelsino žievelės.

Šveitiklis tinka visų tipų odai, jį rekomenduojama naudoti 2–3 kartus per savaitę.

Levandų žiedus ir apelsino žievelę įmaišykite į medų, sukraukite į pasirinktą indą ir palikite porai dienų subręsti, kad medus prisigertų kerinčio aromato. Jei norite stipresnio šveičiamojo poveikio į šveitiklį įmaišykite porą šaukštų rudojo cukraus. Prieš tai jį papildomai permalkite kavamale, kad granulės nebūtų tokios aštrios. Šveitiklį reikėtų sunaudoti per du mėnesius.

Druska su levandomis

Druska voniai, B.Adamonytės nuotr.

Negyvosios jūros druskoje gausu magnio, kalio ir kitų naudingųjų mineralų. Ji pasižymi gausybe skirtingų gydomųjų savybių, tarp kurių - raumenų atpalaidavimas. Ši druska taip pat drėkina odą. Jausmus ir kūną į poilsio palaimą nuneš levandų aromatas. Bazinį ir eterinį aliejus galite keisti pagal norą, jei naudosite kietesnį aliejų, pavyzdžiui, kokosų, nepamirškite jo šiek tiek pašildyti, kad jis suskystėtų.

Sudėtinės dalys:

1 stiklinė Negyvosios jūros druskos;
2 šaukštai sodos;
1 šaukštas levandų žiedų;
1 šaukštelis abrikosų kauliukų aliejaus;
5-7 lašai levandų eterinio aliejaus.

Sumaišykite druską su soda, levandų žiedais, abrikosų kauliukų aliejumi ir levandų eteriniu aliejumi. Gautą mišinį suberkite į sandariai užsukamą indą. Prieš naudojimą, indo turinį reikėtų sukratyti.

Linkime gražių švenčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)