Iš bendro patikrintų vairuotojų skaičiaus girtumas nustatomas vidutiniškai 1–2 proc. vairuotojų.

Šiais metais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje iš viso sulaikyti 1 789 asmenys, transporto priemones vairavę būdami neblaivūs ar apsvaigę (2012 m. sausio – lapkričio mėnesį tokių asmenų sulaikyta buvo 4 proc. mažiau). Šios kategorijos sulaikytų pažeidėjų skaičius Kauno mieste yra išaugęs 22,4 proc.

Šiemet, palyginti su 2012 m. 11 mėn. laikotarpiu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje eismo įvykių, kuriuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai skaičius yra sumažėjęs: 2013 m. sausio–lapkričio mėnesiais užregistruoti 29 eismo įvykiai (Kaune –15), o per tą patį 2012 m. laikotarpį – 40 (Kaune – 18).

Dažniausiai būdami neblaivūs eismo įvykius sukelia vyrai, tačiau šiais metais Kaune eismo įvykių kaltininkėmis tapo ir už vairo sėdusios 3 neblaivios moterys.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai primena, kad vairuotojai nerizikuotų ir būdami neblaivūs nesėstų už vairo.

Šiuo metu (ir visą ateinantį šventinį laikotarpį) aktyviai bus tikrinamas vairuotojų blaivumas.
Vien tik vakar, t. y. gruodžio 12 d. patikrintas 280 vairuotojų blaivumas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos kelių patrulių kuopos patruliai sulaikė 2 vairuotojus, kurių girtumas buvo 2, 76 ir 2,98 promilės. Sunkiau apgirtęs vairuotojas dar sugebėjo policijos pareigūnams pasiūlyti 200 Lt kyšį. Dėl papirkimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno m. Dainavos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)