„Nuo seno įprasta, kad prieš didžiąsias metų šventes turintieji daugiau pasidalina su tais, kuriems reikia paramos,- sako įmonės vadovas Audrius Stolynas. – Vieni aukoja pinigus, antri – maisto produktus, treti rengia labdaros koncertus. Mes organizuojame Lietuvoje sparčiai populiarėjančius vadinamuosius „lazertagų“ žaidimus, todėl nusprendėme surengti nemokamą turnyrą vaikų globos namuose.“

A. Stolynas pasakoja, kad pirmiausia kreipėsi į Vilniaus m. savivaldybės Socialinių reikalų skyrių, norėdamas išsiaiškinti, kaip galėtų prieš artėjančias Kalėdas pradžiuginti socialiai remtinus vaikus. Čia jam ir rekomendavo vaikų globos namus „Gilė“, kuriuose gruodžio 5 d. 14 val. miške prie globos namų surengtas lazerių turnyras.

„Gilės“ vyr. socialinė darbuotoja Giedrė Dambrauskaitė sako, kad tokie aktyvūs žaidimai lauke sutelkia komandiniam darbui, lavina vaikus ir padeda atsipalaiduoti. „Tokie žaidimai labai suartina vaikus ir suaugusius, moko komandinio darbo ir rasti bendrų sprendimų, - pramogos privalumus aiškino G. Dambrauskaitė. – Jie ne tik padeda atsipalaiduoti, bet ir lavina orientaciją. Kita vertus, šiuolaikiniams vaikams itin trūksta aktyvių pramogų lauke. Tačiau svarbiausia, kiek gerų emocijų išlieta! Vaikai ir mes, darbuotojos, tikrai labai džiaugiamės puikia galimybe pabūti kartu“.