Ar vyrai prie savo mylimųjų prisiriša lengviau nei moterys? Buvo atliktas tyrimas, pasitelkus pažinčių svetainę Match.com. Jo metu analizuoti svetainėje užsiregistravę vyrai bei moterys.

Net 54 procentai svetainėje užsiregistravusių vyrų teigia, jog yra įsimylėję iš pirmo žvilgsnio, kai tuo tarpu tokį patį dalyką patyrusios yra tik 44 procentai merginų. Be to, vos 58 procentams vyrų asmeninė erdvė yra būtinas dalykas, nors tai svarbu netgi 79 procentams merginų.

Garsi antropologė Helen Fisher, peržvelgusi šio tyrimo rezultatus atvirai žavėjosi: „Vyrai šiomis dienomis perima dalį moteriškų savybių, kai tuo tarpu moterys perima vyriškąsias. Tai yra tiesiog fenomenalus reiškinys.“

„Mano nuomone, vyrai visą laiką buvo sentimentalesni nei moterys. Vis dėlto, per pastaruosius dešimtmečius akivaizdžiai padidėjo vyrų jautrumas, o moterų – sumažėjo. Šiomis dienomis tai puikiai atsispindi įvairiuose santykių nuopuoliuose. Moterys su tuo sugeba susitaikyti ganėtinai greitai, nors vyrams bet koks santykių iširimas gana dažnai tampa ilgą laiką gydoma žaizda“, - sako ji.

„Kodėl yra būtent taip? Šioje vietoje daug kas priklauso nuo žmonių neromantinių santykių t.y. su šeima, draugais. Vyrai su draugais yra uždaresni, savo jausmų neaptaria. Taigi, vyrų jausmai yra perteikiami tik mylimosioms. Su jomis jie atsiskleidžia, kas ir lemia ganėtinai greitą bei stiprų prisirišimą. Tuo tarpu moterys su draugėmis yra atviresnės, atveria joms savo jausmus, tad tai neleidžia greitai prisirišti prie savo simpatijų“ – aiškina H. Fisher.

Taip pat tyrimas atskleidė ir keletą įdomių faktų apie šiuolaikinius žmonių santykius.

Daugybė žmonių yra įsimylėję tuos asmenis, kuriuos prieš tai laikė savo draugais. Net 71 procentas apklaustųjų teigė, jog jiems buvo būtent taip. Didžioji dalis apklausos dalyvių teigė, jog žmogų, kurį laikė draugu, įsimylėjo bendraujant, atradus daugiau bendrų interesų.

Meilė yra ilgalaikis jausmas! Šį faktą atskleidė 5900 vienišų žmonių analizė. Net 29 procentams iš jų paskutiniai jų santykiai truko nuo 2 iki 5 metų; 8 procentams – nuo 6 iki 10 metų. Labiausiai stebina, kad net 18 procentų žmonių paskutiniai meilės santykiai truko daugiau nei 10 metų!

Akli pasimatymai gali privesti prie ilgalaikių santykių. Tai patvirtino net 35 procentai apklaustųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1247)