Televizijos serialo "Draugai" žvaigždė penktadienį skyrybų prašymą įteikė Los Andželo aukštesniajam teismui. Tai įvyko praėjus trims mėnesiams nuo tada, kai jiedu kartu su B.Pittu pranešė apie savo išsiskyrimą.

Skyrybų prašyme nenurodoma, kaip pora ketina dalintis savo nemenką turtą, kurį sudaro keletas ne vieną milijoną kainuojančių prabangių namų bei kino kompanija "Plan B Entertainment".

J.Aniston su Holivudo įžymybe B.Pittu susipažino 1998 metais, o 2000-ųjų liepą vandenyno pakrantėje iškėlė prašmatnias vestuves su gausiais fejerverkais ir gyva muzika, kurią grojo grupė "The Gipsy Kings".

Sausio 7 dieną pasirodęs trumpas pranešimas apie judviejų išsiskyrimą daug ką šokiravo ir sukėlė gausybę spėliojimų apie tai, kas galėjo tapti judviejų išsiskyrimo priežastimi.

Spaudoje ir televizijoje buvo klausinėjama, ar jie nesutarė dėl tinkamo laiko susilaukti vaikų ir ar jų santuoką galėjo sužlugdyti B.Pitto ir aktorės Angelinos Jolie draugystė.

Buvo kalbama, kad 41 metų B.Pittas norėjo susilaukti vaikų, o 35 metų J.Aniston dar norėjo palaukti ir daugiausia dėmesio skirti savo karjerai. Žurnalo "People" redaktorius Toddas Goldas sakė, kad tai buvo viena iš priežasčių. Jis pridūrė, jog J.Aniston taip pat norėjo įsitikinti, kad jų santuoka truks ilgai.

Taip pat kalbama, kad B.Pittui patiko A.Jolie, kurią žurnalas "Esquire" pernai išrinko seksualiausia moterimi ir su kuria jis kartu filmavosi juostoje "Ponas ir ponia Smitai".

"Nebuvo patvirtinta, kad jis būtų turėjęs romaną su Angelina Jolie, - sakė kitas "People" redaktorius Jessas Cagle'as (Džesas Keiglas). - Tikrai žinome, kad atsirado tarpusavio pagarba ir kad jie susidraugavo. Nesu tikras, kad tai patiko Jennifer Aniston".

Kad ir kaip ten būtų, B.Pittas ir J.Aniston paskelbė pranešimą, kuriame rašoma: "Tiems, kurie domisi tokio pobūdžio pranešimais, norime paaiškinti, kad mūsų išsiskyrimas nėra kokių nors gandų, skelbtų bulvarinėje žiniasklaidoje, padarinys. Šis sprendimas yra kur kas geriau apgalvotas".

"Laimei, liekame atsidavę ir mylintys draugai, kurie vienas kitam jaučia didelę meilę ir prielankumą", - sakoma toliau.

J.Aniston ir B.Pitto išsiskyrimas įvyko po puspenktų metų trukusio santuokinio gyvenimo ir po kelis mėnesius sklandžiusių gandų, kuriuos pakurstė faktas, jog J.Aniston "Oušeno dvyliktuko" premjeroje pasirodė be vestuvinio žiedo.

J.Aniston viena populiariausių Amerikos žvaigždžių tapo nusifilmavusi televizijos komedijoje "Draugai" (Friends). Paskutinė dešimt metų gyvavusio serialo dalis buvo parodyta 2004 metais. Už seriale sukurtą Reičel Gryn vaidmenį J.Aniston buvo apdovanota "Auksinio gaublio" ir "Emmy" prizais.

Baigus filmuoti "Draugus", aktorės karjera suklestėjo - šiuo metu ji filmuojasi keliuose kino projektuose. Romantinė komedija "Ir čia priėjo Poli" (Along Came Polly), kurioje J.Aniston vaidino kartu su Benu Stilleriu, vien Jungtinėse Valstijose uždirbo 86 mln. dolerių (227 mln. litų).

Žurnalas "Forbes" 2003 metais ją įtraukė į kasmet sudarinėjamą "Garsenybių šimtuką" ir paskelbė įtakingiausia pasaulio žvaigžde. Pasak "Forbes", 2002 metais J.Aniston turtas siekė 35 mln. dolerių (per 92 mln. litų).

Atrodė, kad santuoka su Holivudo numylėtiniu B.Pittu bus dar vienas deimantas žvaigžde tapusios aktorės karūnai. Savo populiarumu B.Pittas gerokai pranoko žmoną. Ekrano vilkas išgarsėjo 1991 metais, suvaidinęs juostoje "Telma ir Luiza" (Thelma and Louise), o neseniai nusifilmavo "Oušeno dvyliktuke" (Ocean's 12) ir "Trojoje" (Troy).

Amerikoje leidžiamas žurnalas "People" ir kitos įvairius sąrašus sudarinėti mėgstančios žiniasklaidos priemonės abi garsenybes ne kartą buvo išrinkusios "gražiausiais žmonėmis" ir "karščiausia Holivudo pora".

2000 metų liepos 29 dieną įvykusi santuoka abiem aktoriams buvo pirmoji. B.Pittas 1996-1997 metais buvo susižiedavęs su aktore Gwyneth Paltrow ir susitikinėjo su daugeliu aktorių bei modelių, kol sulaukęs 36-erių galiausiai užsitarnavo karščiausio Holivudo viengungio vardą.

J.Aniston iki vedybų draugavo su aktoriumi Tate'u Donovanu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją