"Jo Šviesybės princo Rainier III, kuris vis dar guli ...intensyviosios slaugos palatoje ir (kurio kvėpavimą) palaiko aparatai, sveikatos būklė ir toliau kelia nerimą", - nurodoma jame.

Vėliau turi būti paskelbtas naujas pranešimas apie princo sveikatos būklę.

Šalia princo Rainier lovos budėjo trys jo vaikai, kuriuos jam pagimdė velionė žmona, JAV aktorė Grace Kelly - 47 metų sosto įpėdinis princas Albertas, 48 metų princesė Caroline ir 40 metų princesė Stephanie. Jį taip pat aplankė Monako arkivyskupas ir parapijos kunigas.

Pagal soste praleistą laiką 81 metų princas Rainier yra pirmasis Europoje ir antrasis visame pasaulyje. Jį lenkia tik Tailando karalius Bhumibolas Adulyadejas. Mažytės Viduržemio jūros kunigaikštystės sostą Rainier užėmė 1949-aisiais, trejais metais anksčiau, negu Elizabeth II tapo Anglijos karaliene.

1956 metais vedęs Grace Kelly, Rainier smarkiai padidino savo šalies žavesio koeficientą. Aktorė žuvo 1982 metais per vieną autoavariją.

Monakas buvo įkurtas 1297 metais, kai Grimaldi dinastija, kuriai priklauso ir Rainier, perėmė kunigaikštystės valdymą. Po Didžiosios Prancūzijos revoliucijos, kai Monakas buvo prijungtas prie Prancūzijos, karališkosios šeimos valdžia buvo nuversta. Ji buvo atkurta pagal 1961-aisiais pasirašytą Prancūzijos ir Monako sutartį.

Kunigaikštystė turi apie 32 tūkst. gyventojų, tarp kurių yra daug turtuolių, besimėgaujančių jos mokesčių lengvatomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją