Iš transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatų matyti, kad dauguma vairuotojų žiemą ne baiminasi dėl slidesnės kelio dangos, bet džiaugiasi galimybe paslidinėti po aikšteles ir išbandyti naujus pojūčius. Tokie pasivažinėjimai, vairuotojų nuomone, leidžia esant natūralioms ekstremalioms sąlygoms patobulinti savo vairavimo įgūdžius, o tai – dar vienas žiemos privalumas.

Vairuotojai įžvelgia ir daugiau vairavimo žiemą privalumų: dažniausiai sumažėja eismo dalyvių, ypač nepatyrusių, skaičius, nes ne kiekvienas ryžtasi pats važiuoti, ypač gausiai pasnigus. Taip pat, apklausos dalyvių nuomone, vairuojantieji tampa ramesni, kultūringesni, dažniau praleidžia, ne taip skuba, o kiemuose padaugėja automobilių statymo vietų – pasnigus nemažai vairuotojų savo automobilius palieka ant kiemuose esančių šaligatvių ar pievelių.

Paklausti, kas vis dėlto labiausiai nepatinka vairuojant žiemą, Autogidas.lt respondentai pastebi, kad viskam tenka sugaišti daug daugiau laiko: išeiti iš namų anksčiau, skirti laiko nusivalyti automobilį, taip pat eismas vyksta lėčiau, taigi tenka apskaičiuoti ir rezervuoti daugiau laiko, norint pasiekti reikiamą vietą.

Kritikos taip pat sulaukia automobilio paruošimas: tiems, kurie laiko automobilį po atviru dangumi, tenka susidurti su dideliu sniego kiekiu ant automobilio, užšalusiais purkštukais ar gumomis, neužsivedančiu automobiliu ir kt.

Vienas iš pagrindinių respondentų paminėtų minusų taip pat yra neatidūs ir pasimetę vairuotojai, kurie bijo arba nėra įgudę vairuoti žiemą – apklausoje dalyvavusieji pastebi, kad padaugėja avarinių situacijų ar netgi eismo įvykių. Pastebima, kad ir pėstieji sukelia problemų – pasitaiko atvejų, kai eina per perėjas, neįvertinę fakto, kad žiemą laiku sustoti vairuotojams gali būti sudėtingiau.

Vairuotojai dėl vairavimo žiemą taip pat įžvelgia ir finansinį trūkumą – važinėti įprastu maršrutu reikia daugiau degalų sąnaudų, nei šiltuoju metų laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)