Pamažu, kai paprašiau nurimti ir viską aiškiai išdėstyti, situacija kiek paaiškėjo. Katę žmonės paėmė prieš kelis metus iš kažkokių pažįstamų. Ji - Rusų mėlynųjų miršrūnė (mama buvo grynaveislė mėlynoji, o tėtis - mišrūniukas kaimietukas). Katytė nesterilizuota. Žmonės pasakojo, kad prieš kelias dienas Špulka apdraskė savo šeimininkę už tai, kad ši norėjo atsisėsti ant krėslo, kur buvo įsitaisiusi Špulka (mat čia jos mėgstama vieta).

Vėliau, pasakoja žmogus, katės jis niekaip negalėjo sugauti, ji bėga, slepiasi, pyksta. Kas dar, klausiu. Na, ji „agresyvi“, teigia žmogus. Kuo tai pasireiškia? „Jos bijo paauglė dukra ir žmona“. Klausiau, ar ji puola neliečiama, ar kimba už kojų praeinant. „Ne, bet su ja neįmanoma - šitaip žmoną sudraskė!“.

Paaiškinau, kad net ir savo šeimininkams katinai kartais nagus parodo, paklausiau, kam ją reikia gaudyti? Ją vyras norėjo į dėžę įkišti ir kažkur išvežti. Viską išdėsčiau apie prieglaudų galimybes, gyvūnų psichologiją, paprašiau ją palikti ramybėje. Pasiūliau Špulką sterilizuoti (aišku, sutikome apmokėti sterilizaciją) ir ieškoti kitų namų iš namų. Ne, toks variantas netinka. Žmonės nenori jos laikyti ir taškas. Špulka tvarkinga, savarankiška. Ją ir glostydavo, ir niurkydavo (tai gerai matyti nuotraukose).

Sunku išsiaiškinti, koks jos charakteris iš tikrųjų, kai yra vien neigiamos emocijos ir „užsiciklinimas“ kuo skubiau atiduoti, nes ši užpuolė ir sudraskė šeimininkę. Nesterilizuota katė kartais labai kenčia uždaryta, todėl pirmiausia reiktų ją „nuraminti“ sterilizacija. Po konflikto, kai ji apdraskė šeimininkę, visiškai natūralu, kad nebuvo pagirta už savo „darbus“, todėl į jokias dėžes nei geruoju, nei bloguoju nelįs. Negalima atmesti ir negalavimų galimybės - galbūt jai kažką skauda, bet iš patirties neturėjimo žmonės to negali pamatyti. Galbūt ji serga?

Katė labai graži ir greičiausiai visiškai sveika. Pati turiu katiną, kuris gali supykti ir kaip reikiant apdraskyti. Tai juk gyvūnas! Reikia matyti, kada jis nori bendrauti, kada pailsėti, kada pabūti vienas. Nebus taip kaip su šuniu - amžinai vizginantis uodegą, draugas kiaurą parą. Katėms reikia erdvės, jos iš prigimties vienišos ir savarankiškos. Skubiai turime rasti globą, nes žmonės nė neketina persigalvoti. Ji bus arba kažkur išvežta, arba užmigdyta. Katytė gyvena Nemenčinėje.

Labai prašome atsiliepti galinčius katytę priglausti. Tikrai nuvažiuotumėm su ja susipažinti, įvertinti jos charakterio. Juk negali būti taip, kad dvejus metus gyvenusi katė per vieną akimirka tampa žvėrimi! Sterilizuosime, paskiepysime.

Šiuo metu stacionarai užpildyti mūsų gyvūnais, dar vienos kišti į narvą neribotam laikui nei fiziškai, nei finansiškai negalime. Todėl be gerų žmonių ar kitų organizacijų pagalbos negalėsime padėti Špulkai. Ačiū.

Kontaktai: tel. 8615 58898, 8689 73782, info@rainiukas.lt (VŠĮ „Rainiukas”)