Tarp kitų vyriausybės siūlymų dėl mokestinės politikos ateinantiems metams buvo pateiktas siūlymas apmokestinti automobilių savininkus už leidimo naudotis transporto priemone išdavimą.

„Šiame įstatymo projekte numatomas mokestis, sudarysiantis nuo 1 iki 12 bazinių dydžių – nuo 130 tūkst. iki 1,56 mln. rublių (nuo 36 Lt iki 437 Lt), priklausomai nuo to, ar automobilis priklauso fiziniam ar juridiniam asmeniui, koks jo svoris, koks transporto tipas (lengvasis ar krovininis) bei keleto kitų kriterijų“, - informuoja Baltarusijos finansų ministerijos atstovė spaudai Irina Komar.

Kaip praneša Baltarusijos finansų ministerija, įstatymo projektas buvo priimtas Baltarusijos Ministrų tarybos, šiuo metu jis svarstomas Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos administracijoje. Vėliau šis dokumentas bus perduotas į Deputatų rūmus bei Respublikos tarybą, o tada ji turės pasirašyti Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka. Kiek laiko užims ši procedūra, kol kas nėra aišku, todėl teigti, jog šis mokestis bus taikomas jau 2014 m., kol kas dar per anksti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)