„Sodros“ duomenimis, 12,7 tūkst. pensijų fondų dalyvių sustabdė įmokas į pensijų fondus.

Apie 300 tūkst. dalyvių panoro į pensijų fondus mokėti papildomą pensijų įmoką savo lėšomis.

Vis dėlto didžioji dalis pensijų fondų dalyvių – 72 proc. – pensijas kaupia senąja tvarka.

Spalio pabaigoje „Sodros“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta visuomenės apklausa parodė, kad 44 proc. dirbančiųjų nėra apsisprendę, kaip kaups pensiją. Neapsisprendusiųjų daugiausia yra tarp jaunesnių, mažesnes pajamas gaunančių ir mažesniuose miestuose ar gyvenvietėse gyvenančių respondentų.

Paprašyti įvardinti neapsisprendimo priežastis, didžioji dalis – 49 proc. – proc. apklaustųjų teigė nežinantys, kuo labiau pasitikėti – „Sodra“ ar pensijų fondais. 26 proc. neapsisprendusiųjų nurodė, kad dar yra laiko priimti sprendimą, o 25 proc. pripažino nesidomėję pensijų kaupimu arba nesuprantą, dėl ko turi apsispręsti.

Tarp 56 proc. jau apsisprendusių dirbančių šalies gyventojų daugiausia yra 36-55 m. respondentų, aukštąjį išsilavinimą įgijusių ir didesnes pajamas turinčių asmenų.

Gyventojai gali rinktis vieną iš trijų būdų: a) sustabdyti kaupimą privačiuose fonduose; b) nieko nekeisti ir į fondus toliau pervesti dalį socialinio draudimo įmokos arba c) kaupti papildomai pridedant 1 proc. savo darbo užmokesčio ir gaunant 1 proc. vidutinio atlyginimo iš valstybės biudžeto.

Iš viso iki šiol yra sudaryta 1,1 mln. pensijų kaupimo sutarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)