Tačiau, kaip pabrėžė Ukrainos delegacijos vadovė Svetlana Bažanova, vedėjų vaidmuo scenoje ir užkulisiuose laikomas paslaptyje.

Antradienį Kijeve "Eurovizijos" dalyviai traukė burtus. Ukraina, kaip pernai konkursą laimėjusi šalis, gavo teisę iš karto pasirodyti finale. Iš 24 finalistų Ukraina bus 16-oji.

Rusija taip pat iš karto dalyvaus finale. Jai atstovaujanti Baltarusijos dainininkė Natalija Podolskaja su daina "Nobody Hurt No One" pasirodys 20-oji.

Lietuvos atstovė Laura su grupe "The Lovers" konkurse pasirodys antra.

Iš viso konkurse dalyvauja 39 šalių atstovai. 25 iš jų pasirodys pusfinalyje gegužės 19 dieną. l0 atlikėjų iš šios grupės, pagal balsavimo rezultatus, pateks į finalą, kuris vyks gegužės 21 dieną.

Paprastai dalyvauti finale be balsavimo gauna teisę "didžiojo ketverto" šalys (Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija ir Ispanija), kurios skiria daugiausia lėšų "Eurovizijai" surengti, bei 10 geriausiųjų pagal praėjusių metų konkurso rezultatus.

Ukrainai konkurse šiais metais atstovaus atrankos nugalėtoja - grupė "Greenjolly" su daina "Razom nas bagato!" ("Kai mes kartu, mūsų daug!").

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją