„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis teigia, kad toks epitetas uostamiesčio komandai netinka, nors pripažįsta, kad šį sezoną Klaipėdos klubas nusiteikęs įveikti bet kurį varžovą. Netgi „Žalgirį“ ar „Lietuvos rytą“.

Tiesa, „Neptūnui“ pirmosios sezono rungtynėse Europos taurėje nepasisekė: K. Maksvyčio auklėtiniai 62:63 turėjo pripažinti Loimos „Bisons“ (Suomija) pranašumą. „Neptūnui“ negalėjo padėti du svarbūs, bet traumuoti žaidėjai – Arnas Butkevičius ir Simas Galdikas.

„Be abejo, tai pervertinimas (vadinimas LKL grandu, – SportIN). Mes niekuo nesiskiriame nuo kitų LKL klubų. Prienai, Pasvalys, Kėdainiai yra panašaus pajėgumo komandos, kurios dar žaidžia geresnėmis sąlygomis. Jos žaidžia keturis ratus, mes – du, tad LKL pirmenybėse jos turės pranašumą, nes mūsų pralaimėjimo kaina didesnė“, – SportIN.lt teigė K. Maksvytis.

„Tačiau ir pernai sezono eigoje buksavome, nerodėme gero žaidimo. Bet įgavome patirties VTB, ir, manau, mums tai padėjo atkrintamosiose varžybose – kovojome dėl trečios vietos. Galvoju, gal ir šiemet panašus scenarijus bus. Kovoje dėl pozicijos playoff'uose gal ir nukentėsime, startuosime iš žemesnės pozicijos, bet būsime užsigrūdinę VTB ir Europos taurės kovose. Manau, nė viena komanda, iš tų vadinamųjų mūsų varžovių, nenorės su mumis susitikti atkrintamosiose“.

Paklaustas, ar prieš rungtynes su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“ žaidėjus nuteikinėja pergalei, ar tik reikalauja sužaisti garbingai, K. Maksvytis tikino, kad tikslas – įveikti ir šias komandas.

„Šių metų situacija, jei nenutiks kažkas nenumatyto – nesuardys komandos nesutarimai, ar panašiai – į kiekvienas rungtynes einame tikėdami, kad galime laimėti. Pasiruošimo etape laimėjome prieš Kijevo „Budivelnik“, Eurolygos komandą, laimėjome prieš „Žalgirį“. Aišku – ne stipriausios sudėties „Žalgirį“, bet vis tiek.

Norėjosi laimėti ir prieš „Lietuvos rytą“. Į Vilnių važiavome tikėdami, kad galime laimėti, bet nesužaidėme geriausių rungtynių. Šiemet esame tokia komanda, kai net ir pralaimėję Vilniuje „Lietuvos rytui“ devyniais taškais (LKL, 78:87, – SportIN.lt) jautėmės blogai. Nebijome nė vienos komandos“.