„Tie jūsų išvardinti skaičiai reiškia tik tai, kad dar turime rezervų. Svarbiausia, kad auklėtinių akyse mačiau norą kovoti“, - apie pergalę kalbėjo naujasis „Dzūkijos“ treneris.

- Prieš rungtynes jūsų komandos niekas nevertino, kaip galinčios įveikti „Šiaulius“. Ar jau spėjote išanalizuoti tuos veiksnius, kurie padėjo laimėti?, - „LKL dienoraštis“ paklausė M. Lukošiaus.

- Mes jiems leidome įmesti tik 56 taškus. Raktas į pergalę buvo gynyba. Mes tikrai dar turime resursų, kuriuos, tikiuosi, pavyks išnaudoti.

- Kokią komandą jūs atradote, atvykęs į Alytų?

- Kol kas dar sunku pasakyti, nes ne tik „Dzūkija“, tačiau ir visos kitos komandos dar ieško savęs. Įsiliejo nauji žaidėjai – lietuviai turi rasti savo vietą, užsieniečiams dar sunkiau, kol adaptuosis naujoje vietoje. Ir vieniems, ir kitiems reikia prisitaikyti prie trenerio reikalavimų. Tad darbo yra. Pirmas mano uždavinys buvo – pakelti komandinę dvasią, kurios nebuvo per pirmas sezono rungtynes.

Tie pralaimėjimai sezono pradžioje būtų buvę patirti, net žaidžiant patį geriausią žaidimą, tačiau pats žaidimas buvo ne toks, kokio laukė vadovai ir sirgaliai. Iki atėjimo mačiau vienas „Dzūkijos“ rungtynes, tai tas emocijų nebuvimas, dar prieš rungtynes susitaikymas su pralaimėjimu, tikrai nebuvo tai, dėl ko Alytus atėjo į Lietuvos krepšinio lygą. Aišku, kad daug pergalių neiškovosime, tačiau ypač namie bandysime kibti į atlapus visiems ir manau, kad žiūrovai, net ir pralaimėjimo atveju, tai įvertins.

- Didžiąją rungtynių dalį rėmėtės tik 7 žaidėjais. Ar „patempsite“?

- Patempsime, nes tai yra jauna komanda. Jauniems žaidėjams reikia kuo daugiau žaisti. Sudėtyje mes turime 11 žaidėjų, be to nedalyvaujame kituose, šalutiniuose, turnyruose, tad žaidėjų mums visiškai pakanka. Aišku, apie pastiprinimą galvosime.

- Kiek pergalių jus tenkintų, pasibaigus reguliariam sezonui?

- Skaičiaus nepasakysiu. Mūsų tikslas yra likti lygoje ir demonstruoti kovingumą, gerą ir gražų žaidimą, kad atėję žiūrovai liktų patenkinti ne tik tada, kai laimėsime, tačiau ir tada, kai pralaimėjome, tačiau atidavėme visas jėgas.