Štai ištrauka iš merginos laiškelio, kuri pastebėjo šią baisią bėdą: „Apleisti kačiukai, kurių akių būklė baisi, iš keturių kačiukų tik du, regis, sveiki. Kaip įtariu, jie - skirtingų vadų ir paskutiniosios vados juodam jaunėliui labai prastai - vienos akytės jau nėra, tik atvira duobė, o kita akis pūliais patvinus ir, baisiausia, yra jo kailiuko nuplikimai, tad įtariu „grybelį“. Kito pilkučio akytės irgi pažeistos (jo nepavyko nufotografuoti - slėpės). Na, jei tai dar nebaisu ir normalu, tai šalia rasta jų brolio galvos kaukolė, (pilko) kailio gabaliukas sukrėtė iki širdies gelmių. Ir jų laukia toks pats žiaurus likimas, nesvarbu, kad yra šeriami iš tų pačių balkonų, po kuriais gyvena... Matyt, žmonės arba akli, arba visiški tamsuoliai ir tiki gamtos atranka - jog išlieka tik stipriausi. Akivaizdu, jog silpniausių ir ligočiausių mažylių laukia nebegyvo broliuko likimas...“.

Viešinome globos pagalbos prašymą, tačiau maži, beveik merdintys kačiukai nebegalėjo laukti to, kas galbūt artimiausiu metu ir neatsilieps, todėl nebeliko kitos išeities, kaip prašyti veterinarinės klinikos pagalbos ir talpinti du sergančius mažylius į stacionarą.

Apsiimdami šį sunkų atvejį, žinome, kad be Jūsų pagalbos mums būtų labai sunku, todėl prašome visapusiško palaikymo, nes šie mažyliai tiesiog privalo pasveikti ir surasti savo namus! Sunkaus gyvenimo pradžia ir ligos jau dabar paliko negrįžtamus pėdsakus jų mažuose snukučiuose, tačiau kačiukas, neturintis tobulai apvalių akyčių kaip sagučių, irgi gali būti toks pat geras, mielas šeimos draugas ir paslapčių patikėtinis!

Galėdami prisidėti prie kačiukų gydymo ir stacionaro, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodydami „Pilaitės kačiukams“. Taip pat ieškome šiems dviems kačiukams laikinos globos, kur jie galėtų šiltai ir saugiai sulaukti tikrų šeimininkų.

Jei tik galite priglausti laikinai bent vieną iš jų, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius). Jei turite galimybę priglausti tik visiškai išgydytą, taip pat skambinkite.