Sėkmės linkėjo ir A. Sabonis, ir A. Butkevičius

Viename sostinės pramogų klubų surengtame šventiniame vakare startą LMKL sezonui davė kaimyninės Latvijos ledo skulptoriai. „Padedami“ vienos garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkių Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, jie per kelias minutes darbuodamiesi motoriniu pjūklu ir kitais įnagiais ledo kubą pavertė LMKL logotipu.

Prieš tai sportine apranga persirengusioms visų lygos komandų krepšininkėms teko ant scenos suktis nuo šmaikščių renginio vedėjo Jono Radzevičiaus klausimų ir užuominų.

Žaidėjoms ir treneriams bei klubų vadovams sėkmės linkėjo premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

„Būkite gražios, sveikos ir linksmos, linkiu jums kuo daugiau įdomių rungtynių, kad iš paskos būtų galima pritraukti jaunąją krepšininkių kartą“, – į žaidėjas kreipėsi A. Sabonis.

Kauno ir Marijampolės klubai ūgtelėjo, Utenos – smuktelėjo

Prie penktadienį prasidėsiančio LMKL reguliaraus sezono starto linijos išsirikiavo tos pačios aštuonios ekipos kaip ir prieš metus: čempionės Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“, vicečempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, bronzos medalio laimėtojos Klaipėdos „Fortūna“, taip pat Šiaulių „Rūta-Universitetas“, „Utena“, Kauno „Aistės-LSU-Paradis“, Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Jaunieji talentai“.

Akivaizdžiomis turnyro favoritėmis laikomos „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės, tačiau tikimasi, kad joms ant kulnų mėgins lipti ne tik „Hoptrans-Sirenos“, bet ir per vasarą sustiprėję „Aisčių-LSU-Paradis“ bei „Sūduvos“ klubai.

Ilgametė LMKL direktorė Audra Ginelevičienė pripažino, jog galvą jai dabar labiausiai skauda dėl „Utenos“ ekipos, kuriai grėsė pasitraukimas iš lygos. Tik paskutinėmis savaitėmis pradėta komplektuoti komandos sudėtis, o vadovauti šiam procesui ėmėsi naujas klubo direktorius Rolandas Jarutis bei vyriausiasis treneris Gintaras Kručkauskas.

„Įvertinus, koks Utena miestas, kiek jame gamyklų, kokia sporto bazė, labai norisi, kad ten būtų moterų krepšinis. Tikiu, kad naujas treneris ir klubo vadovas padės jam išlikti“, – vylėsi A. Ginelevičienė.

Įsidėmėjo V. Garasto patarimą

Per 20 metų LMKL jai teko išlydėti į istorijos užmarštį ne vieną komandą.

Paprašyta prisiminti sunkiausią ir skaudžiausią LMKL sezoną, A. Ginelevičienė išskyrė 2006 metus.

„Tuomet lygoje buvo likusios tik keturios komandos. Mus išgelbėjo latviai, kurie patys paskambino ir paprašė priimti Rygos TTT komandą. Nuėjau pas tuometį LKF prezidentą Vladą Garastą ir paklausiau, ką turėtume daryti. Jis pasakė: pirmiausia saugok sveikatą. Tuos žodžius iki šiol prisimenu. Sveikata, šaltas protas, loginis mąstymas visada reikalingiausi“, – pasakojo LMKL direktorė.

Naujos pareigos reikalauja bemiegių naktų

Tiesa, su tais pačiais 2006 metais susijęs ir vienas džiaugsmingiausių A. Ginelevičienės prisiminimų. Tuomet Vilniaus TEO komanda antrą kartą iš eilės iškopė į moterų Eurolygos finalo ketverto turnyrą.

Šiame sezone Lietuva prestižinėje lygoje po metų pertraukos vėl turės savo reprezentantes – J. Štreimikytės-Virbickienės treniruojamas „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkes.

„Iš karto pastebėjau, kad žymiai sunkiau būti vyriausiąja trenere. Esu maksimalistė, man reikia daug mokytis, ir tai suryja daug laiko, daug bemiegių naktų“, – apie naują savo amplua atsiliepė vyriausiosios trenerės pareigose šiemet debiutuojanti J. Štreimikytė-Virbickienė, prieš tai kelerius metus dirbusi asistente.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją