„Žinot, niekam neuždrausta rašyti. Mums svarbiausia visa tai ramiai skaityti ir toliau dirbti. Ir eksportuoti tiek pieno produktus, tiek mėsą, tiek gyvus gyvulius“, - paprašytas pakomentuoti Rusijos žiniasklaidos pranešimus, žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Tiesa, jis atskleidė, jog atsirado tam tikros problemos prekybiniuose santykiuose su Kinija.

„Reikia pripažinti vieną didžiulį minusą. Kad su Kinija buvo sutarta dėl pieno produktų eksporto, ir iš Kinijos negrįžta patvirtinti sertifikatai į Lietuvą“, - teigė premjeras.

Tuo tarpu Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas vyksta į Rusiją, į rudens gėrybių mugę. Ten jis tikisi užsiimti ir dvišalių santykių gerinimu.

„Reikia kalbėtis, ir jokių karų negali būti. (...) Važiuoja mašinos ir važiuos. Vežkit ir vežkit – bus suvalgyta. Tuo labiau, Rusijos rinkoje Lietuvos produkcija užima mažiau negu 1 proc., - kalbėjo V. Uspaskichas. - Rytoj, pagal jūsų paliepimą, važiuosiu į komandiruotę. Ten kaip tik bus paroda „Zolotaja osen“ („Auksinis ruduo“, - rus.). Važiuos ir ministras. Aš irgi važiuosiu ir tikrai gerinsim santykius.“

Algirdas Butkevičius, Viktoras Uspaskichas ir Vydas Gedvilas
„Darbiečių“ patriarchas ramino, esą apie maisto produktų blokadą Rusijoje kalba ne aukščiausio rango pareigūnai.

Rusija turbūt ne iki galo supranta, ar pasikeitė kas nors, ar buvo tie rinkimai (Lietuvoje – DELFI). Na, gal pirmi asmenys ir žino Rusijoje. Bet antri – nelabai. Iš pirmų asmenų nesigirdi kažkokių tai blokavimų Lietuvos atžvilgiu. Kalba antri, treti žmonės. Gal jie dar nežino, kad pasikeitė valdžia“, - šmaikštavo V. Uspaskichas.

Antrindamas A. Butkevičiui dėl problemų su Kinija, jis kaltę vertė konservatoriams ir prezidentei – esą jų susitikimai su Dalai Lama sukliudė geriems prekybiniams santykiams. „Jau buvo išsiųsti sertifikatai ir turėjo duoti atsakymą. Ir po atitinkamų susitikimų konservatorių ir prezidentės, artimiausius porą metų abejoju, ar mes gausime iš ten atsakymą. Ir tai yra rimta žala“, - sakė V. Uspaskichas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)