Pirmajame divizione žaidžiančių klubų atstovai svarstė būsimą čempionato modelį, tačiau prie vieningos išvados neprieita. Be to, visai nebuvo kalbos apie antrojo diviziono komandas bei varžybas ir gali būti, kad jų bus atsisakyta.

Klubų atstovai svarstė du galimus BBL čempionato modelius. Vienas jų toks pats, kaip ir šį sezoną - du ratus komandos žaidžia nacionaliniuose čempionatuose, kitus du - BBL.

Pagal antrąjį BBL pirmenybės startuotų spalį ir vyktų keturiais ratais. Gali būti, kad jose dalyvautų ne penkios, o šešios LKL komandos, o iš viso - 12 klubų.

LKL direktorato vadovams kilo klausimas, kaip tokiu atveju reikėtų vykdyti LKL čempionatą? Kas būtų su į pirmąjį divizioną nepatekusiomis LKL ekipomis?

Nors atsakymo nerasta, tačiau Arvydo Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas tvirtino, kad nacionalinis čempionatas bet kokiu atveju privalės vykti, tik reikia rasti tinkamą jo modelį: “Reikia visiems kartu ieškoti išeities ir kompromiso, gerai apsvarstant galimą LKL čempionato formatą”.

Kitą sezoną BBL varžybose teisėjaus po tris arbitrus. Šįmet, kaip ir FIBA varžybose, aikštėse darbuojasi po du teisėjus.