Parodos organizatoriai tvirtina, kad šiais metais parodoje pristatomos pagrindinės Aukštaitijos regiono įmonės.

„Šiais metais regiono įmonės nori panevėžiečiams parodyti, ką jos gamina, nes daugelis produkcijos yra eksportuojama ir žmonėms trūksta informacijos. Be to, toks prisistatymas truputį atvers akis miesto žmonėms ir parodys, kad Panevėžys turi kuo pasigirti", – kalbėjo Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas.

Šiemet parodoje prisistatys Panevėžio apskrities įmonės : „Linas agro“, „Lietkabelis“, „Schmitz Cargobull Baltic“, „Panevėžio Aurida“, „Adax“, „Norac“, „Devold“, „Aukštaitijos vandenys“, „Amilina“, „Panevėžio energija“, „Serpantinas“, „Orestina“ ir kitos. Taip pat prie savo stendų vilios policijos pareigūnai ir medikai.

Parodoje „Expo Aukštaitija 2013“ laukiamos visų sričių gamybos ir paslaugų įmonės, švietimo ir mokslo įstaigos, ūkininkų ir žemės ūkio produktų perdirbėjai, kaimo turizmo verslo atstovai, etnokultūros ir paveldo puoselėtojai, meno dirbinių kūrėjai ir amatininkai, suvenyrų gamintojai ir prekybininkai.  Parodoje taip pat prisistatys Panevėžio ir Utenos apskričių profesinio mokymo mokyklos, netrūks ir smulkiųjų prekybininkų stendų.

Parodoje šiemet bus ir naujienų. Rugsėjo 27 ir 28 dienomis nuo 10 iki 19 val. vyks viktorina „Ką žinau apie miesto pramonės įmones?“ Atsakymai bus pateikti įmonių stenduose, o viktorinos dalyvių lauks įspūdingi prizai ir dovanos.

ParodaExpo Aukštaitija 2013“ žiūrovus vilios iki sekmadienio. Kasmet parodą „Expo Aukštaitija“ aplanko daugiau kaip 30 tūkstančių žmonių. Parodos lankymas – nemokamas. Praėjusiais metais parodoje sulaukta rekordinio - 190 dalyvių skaičiaus. Parodos plotas salėje užėmė 900 kvadratinių metrų.