Lipis - vienas iš jų, kačių gripu (rinotracheitu) apsirgęs benamis mažylis, kuris pasijuto pakankamai didelis, kad pažintų suaugusių kačių pasaulį. Tą vakarą, kai Tuskulėnų gatvės katės, tarpusavyje besiaiškindamos, ar nepramiegojo savo vakarienės, slinko link šeryklėlės, viena katė paskubom drausmino ir migdė savo kačiukus. Ir nors Lipis kaip visada susisuko kaip kriauklytė vaizduodamas giliai įmigusį, jo galvoje jau dūzgė planas, kad šįvakar jis žūtbūt seks paskui mamą ir pamatys kaip atrodo ta mamos dievinama ir garbinama šeryklėlė!

Kaip tarė taip ir padarė: slinko iš paskos be garso, minkštom mažom pėdutėm ir užpūliavusiom, beveik nieko nematančiom akim, pagal ploną mamos uodegos galiuką. Tiesą sakant, Lipis net nesuprato, kad jis jau čia- šeryklėlėje, kai atsargios žmogaus rankos jį pakėlė prieš save.

„Naminukai“ sulaukė vėlyvo skambučio iš Dalios, su klausimu: „ką daryti toliau?“. Deja, šiuo metu visi globėjai užpildyti, ir visiems padėti nepavyksta, bet kaskart vis tiek galvoji: o gal dar vieną? Kaip nors? Bendromis jėgomis...

Šiuo metu kačiukui ypač reikalinga veterinarinė pagalba ir skubus gydymas. Dėl vietų stygiaus kačiukas nuvežtas į veterinarinės klinikos stacionarą, kurio kiekviena diena kainuoja. Labai prašome visus, neabejingus mažojo Lipio istorijai, prisidėkite, kad ir po nedaug prie stacionaro ir gydymo išlaidų. Tegul mažo, eilinio kačiuko pastangos pasiekti šeryklėlę būna jo simboliniu žygiu į išsigelbėjimą. Galėdami prisidėti prie Lipio gydymo, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą.

Galėdami suteikti Lipiui laikiną globą iki padovanojimo, arba namus, skambinkite „Naminukams“ 864830077 (Vilnius)!