Kiekviena būsima savanorė turi praeiti atranką ir teorijos bei praktikos mokymo programą. Dalyvauti kviečiama, jei esi: pilnametė, nori padėti kitiems, gali skirti savanoriškam darbui 12 -24 val per mėnesį, gerbi skirtingą kito asmens požiūrį, nori prasmingiau praleisti laiką, nori sutikti bendraminčių, prisijunk prie mūsų.

Informaciniai susitikimai: Klaipėdoje - 2013 m. rugsėjo 23d. pirmadienį 18.00 val.

Atranka: 2013 m. rugsėjo 24 d. antradienį 18.00 val.

Susitikimai vyks „Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centre“, Smilčių g.6 Melnragė, Klaipėda

Daugiau informacijos ir registracija į susitikimus nurodytais kontaktais tel.8 698 40752, 8 46 350099, kmn@moteriai.lt

Informaciniai susitikimai: Kaune - 2013 m. rugsėjo 26 d. ketvirtadienį 18.00 val.; 2013 rugsėjo 27 d. penktadienį 18.00 val.

Atranka: 2013 m. rugsėjo 28 d. šeštadienį 10.00 val.

Susitikimai vyks „Moters pagalba moteriai“ centre, V. Sladkevičiaus 5-3, Kaunas.

Daugiau informacijos ir registracija į susitikimus tel.: 8-615 27119 arba ausrine@moters-pagalba.lt

Norinčios gauti pagalbą turėtų skambinti nemokamu telefonu 8 800 66366 darbo dienomis nuo pirmadienio iki penktadienio nuo 10 iki 21 val. arba rašyti elektroninį laišką į pagalba@moteriai.lt, į kurį atsakysime per 3 dienas.

Skambinti ir rašyti į Pagalbos moterims liniją gali, kai: patiri bet kokios rūšies smurtą šeimoje; esi nukentėjusi nuo prekybos žmonėmis; esi nukentėjusi nuo seksualinio išnaudojimo (prostitucijos); išgyveni krizę tarpusavio santykiuose ar asmeniniame gyvenime; išgyveni dėl artimo žmogaus patiriančio smurtą ir nori padėti kenčiančiam žmogui.

Vienas iš svarbiausių Pagalbos moterims linijos darbo principų, be anonimiškumo ir konfidencialumo - pagarba savarankiško apsisprendimo laisvei. Linijos savanorės konsultantės vadovaujasi nuostata, kad geriausiai išmanantis savo situaciją yra pats ir neprimeta sprendimo, kurį priimtų pačios, tačiau leidžia apsispręsti pačiam. Neretai iš patiriančių smurtą moterų yra atimama apsisprendimo laisvės galimybė, todėl vienas iš svarbiausių dalykų siekiant padėti moterims patyrusioms smurtą yra suteikti galimybę moterims savarankiškai apsispręsti.

Taigi paskambinus ar parašius į Pagalbos moterims liniją, Tave priims be išankstinio nusistatymo, nesmerkiant ir neprimetant savo nuomonės, išgirs ir pasistengs Tave suprasti, kartu su Tavimi ieškos sprendimo, o jei reikės, pasiūlys kitus pagalbos būdus, suteiks informaciją apie psichologinę, socialinę bei medicininę pagalbą teikiančias tarnybas.

Skambindama(-as) ar rašydama(-as) į Pagalbos moterims liniją turi galimybę tapti psichologiškai stipresne(-iu), nusiraminti ir gyventi pilnavertį gyvenimą toliau.

Pagalbos moterims linijos veiklą organizuoja:

Klaipėdoje - Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras, tel. 8 46 350 099.

Kaune - Asociacija „Kauno moterų linija“, tel. 8 37 220 044.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)