Vieną vakarą „Naminukai“ sulaukė skambučio iš Grikiškių. Skambinanti moteris prašė tik vieno: atvažiuokit, paimkit, „užmigdykit“ katytę, kuri beprotiškai kenčia... Pasimetusi moteris sakė paskambinusi visoms prieglaudoms ir sulaukusi vienintelio atsakymo - „vietų nėra“, tad visai praradusi viltį ieškojo tų, kurie nutrauktų sužeistos mažylės kančias.

Ir mes, žinoma, nutraukėme tas kančias, bet ne taip, kaip tikėjosi skambinusieji - ne pačiu lengviausiu keliu, o atkaklia kova ir rūpesčiu! Endė kelias savaites gyveno veterinarinės klinikos stacionare, kentė kasdienius perrišimus ir mokėsi vaikščioti su langete. Vėliau atkeliavo į „Naminukų” namus ir baigusi reabilitaciją ši nuostabi katytė jau pasiruošusi ieškoti namų!

Mums pavyko išsaugoti Endės letenėlę, ir ji puikiai ja naudojasi. Tiesa, dar kartais sušlubuoja ir pati letenėlės išvaizda šiek tiek skiriasi nuo sveikosios (nes pervažiavus automobiliui lūžo du pirštakauliai), tačiau menki estetiniai pakitimai netrukdo Endei dūkti, greičiau už visus lakstyti, smalsauti, beprotiškai garsiai murkti, glaustytis ir būti nuostabiausiai katytei pasaulyje!

Endė - tikra šeimininkė, kulinarė, mėgsta viską išragauti, taip pat turi keistą manierą domėtis viskuo, kas vyksta tualete: kas į jį eina, ko į jį eina, ką į jį meta ir kas jo viduje „gyvena“, tad juokais pravardžiuojame Endę tualeto prižiūrėtoja. Na, kaip bežiūrėtum - tai be galo smagi ir jauki katytė, todėl laukia savęs vertų šeimininkų!

Norėdami suteikti nuostabiajai Endei namus, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077, 867190721 (Vilnius)!

P.S.: ačiū visam būriui žmonių prisidėjusių prie šios istorijos laimingos pabaigos ir tiems, kurie neabejingai aukojo Endės gydymui! Jūs nuostabūs gelbėtojai.