Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti kompanija „Peugeot“ Frankfurto parodoje pasirodo su 30 automobilių ir konceptinių modelių, kuriuos galima apžiūrėti iš arčiau 2900 kvadratinių metrų ploto erdvėje. Ekspozicijos centre yra naujasis „308“, kuris dizainerių ir inžinierių bendro darbo dėka yra originalus, intuityvus, puikaus dizaino hečbekas. Vis svarbesnę vietą Europos rinkoje užimančiau mažų automobilių klasei atstovauja pats lengviausias ir kompaktiškiausias „308“ pagamintas ant naujosios „EMP2“ platformos – už ankstesnį modelį lengvesnis net 140 kg, 4,25 metrų ilgio ir žemu svorio centru.

Minimalistinis ir modernus naujojo „308“ salonas įkvėptas „SR1“ koncepcinio automobilio, kuriame pasirodė mažesnis vairas, „Head Up Display“ tipo prietaisų skydelis, aukšta vidurinė prietaisų skydelio dalis bei 9,7 colių įstrižainės liečiamas ekranas. Atnaujinta įranga – aukštesnės nei standartinės įrangos automobiliai turi visiškai LED priekinius žibintus.

Vairuotojams, mėgstantiems važiuoti greičiau, „Peugeot“ sukūrė „308 R Concept“ modelį. Šis koncepcinis automobilis turi 1.6 litro benzininį variklį, kurio maksimali galia – 270 AG. Nors tai – dar tik koncepcija, šį variklį jau galima išbandyti naujame „RCZ R“ - šis sportinis kupė, yra pats galingiausias „Peugeot“ modelis istorijoje. Nauja RCZ versija su 1.6 l 270 AG varikliu 100 km vidutiniškai sunaudoja 6,3 litro degalų.

Frankfurte taip pat galima pasigrožėti superautomobiliu „Onyx“, kuris stebina radikaliu kėbulu ir 20 colių ratlankiais. 600 AG 3.7 litro V8 HDi hibridinis variklis yra įmontuotas galinės daliese viduryje, su 6 pavarų dėže bei važiuokle, kurią kuriant pasinaudota patirtimi iš lenktynių trasos. Visa tai sujungia anglies kėbulas, kuris traukia akį kontrastuojančiomis medžiagomis bei spalvomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)