Darius Maskoliūnas gyrė amerikietį, sakydamas, kas T. Rice'as Europos čempionate demonstruoja įspūdingą sportinę formą ir kas juodkalniečių žaidimas labiausiai priklauso būtent nuo šio amerikiečio pasirodymo.

Po 17,7 taškų pelnantis ir po 4,7 rez. perdavimo atliekantis T. Rice'as savo vaidmens nesureikšmino.

„Aš nesutinku, kad kažkuris žaidėjas vienas gali laimėti rungtynes. Rungtynes laimi komanda. Nesvarbu, kas pelno taškus, atlieka rezultatyvius perdavimus ar nusiima kamuolius – visa tai yra komandinės pastangos, kaip ir darbas gynyboje“, – SportIN.lt sakė T. Rice'as.

Amerikietis nesunkiai išvardijo pagrindinius Lietuvos rinktinės ginklus. Jis pripažino, kad jo komanda daugiau problemų turės gynyboje, nei puolime.

„Ūgis, greitis, atletiškumas. Tai pagrindinės Lietuvos komandos savybės. Lietuva visuomet turėjo techniškus ir stropiai treniruotėse dirbančius žaidėjus. Nelabai pergyvenu dėl mūsų žaidimo puolime. Pelnyti taškus mes sugebame. Pagrindinis dalykas mums – apsiginti. Kai kurie lietuvių žaidėjai labai stiprūs individualiai, ir juos sustabdyti bus labai sunku“.

T. Rice'as geru žodžiu atsiliepė ir apie Joną Valančiūną, su kuriuo žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“.

„Jonas turbūt atkakliausiai dirbantis jaunas žaidėjas, kokį man kada nors teko matyti. Žaidžiau su juo „Lietuvos ryte“, ir dabar labai smagu matyti jį patobulėjusį. Jis gerokai sustiprėjo fiziškai ir tapo kantresnis. Smagu matyti, kai sunkus jauno žmogaus darbas atsiperka“.

Milko Bjelica: Lietuvos rinktinė nebėra tokia, kaip prieš keletą metų

Jį gerai pažįsta Lietuvos krepšinio sirgaliai, o jis – Lietuvos krepšinį. Trejus metus Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje žaidęs Milko Bjelica dar vieno susitikimo su Lietuvos krepšiniu laukia nedrąsiai.

Nors sako, jog Lietuvos rinktinė nebėra tokia galinga jėga, kokia buvo prieš keletą metų, Juodkalnijos komandos aukštaūgis prognozuoja, jog mūsiškiai Europos čempionate Slovėnijoje keliaus iki galo.

„Prieš Serbiją lietuviai atrodė nekaip. Manau, kad Lietuvos rinktinė nebėra tokia, kokia buvo prieš keletą metų. Galbūt jie vis dar nėra geriausios sportinės formos, kaip ir mes. Visgi manau, kad pabaigoje Lietuva bus viena iš geriausių komandų“, – dėstė M.Bjelica.

Jo atstovaujama Juodkalnijos rinktinė kol kas nuvilia. Pernai atrankoje geriausią krepšinį žaidę juodkalniečiai Slovėnijoje laimėjo pirmą mačą prieš makedonus (81:80), nors tas pats M.Bjelica pabaigoje neleistinai timptelėjo krepšio tinklelį ir sukėlė skandalą, tačiau vėliau nusileido ir latviams (72:73), ir bosniams (70:76), nors abu kartus pirmavo ketvirtajame kėlinyje.

Prieš čempionatą netekę lyderio Nikola Pekovičiaus, kuris pasirinko derybas su NBA klubu dėl naujo kontrakto, o ne žaidimą rinktinėje, juodkalniečiai po dviejų dienų čempionate iš komandos pašalino ir kitą lyderį Vladimirą Dasičių – dėl ginčo su vyriausiuoju treneriu Luka Pavičevičiumi.

„Paskutines dvi rungtynes paleidome iš savo rankų. Pirmavome, tačiau kvaili sprendimai pabaigoje neleido jų laimėti. Mūsų situacija dabar sudėtinga, tačiau mes jokiu būdu nepasiduosime. Pasirinkome sunkesnį kelią – dabar turime nugalėti Lietuvą ir Serbiją, kad patektume į kitą etapą. Žinau, kad bus be galo sunku. Jie yra absoliutūs favoritai, tačiau privalome pabandyti“, – tęsė M.Bjelica.

Jis nesitikėjo, kad jo žinios apie Lietuvos krepšinį taps dideliu pranašumu: „Žinoma, papasakosiu komandai šiek tiek apie lietuvių žaidimo stilių, tačiau daugiau mažiau visi viską žino. Nieko nepaslėpsi.“

Po 8,0 taško ir 4,0 atkovoto kamuolio šiame čempionate renkantis 29-erių 205 cm ūgio aukštaūgis pridūrė, jog su lietuviais sunkiausia bus būtent kovoti po krepšiu.

„Lietuvos rinktinė turi labai galingą priekinę liniją. Jie ne tik aukšti, bet ir greiti, mobilūs. Tad prieš juos gintis – labai sunku. Taip pat yra ir keli patyrę įžaidėjai, gynėjai. Lietuvos rinktinė turi daug ginklų“, – sekmadienio varžovus gyrė M.Bjelica.