Nuo suolelių kylantys žmonės ir miestiečiai kardinaliai keičiantys ėjimo kryptį nuo Soboro link senamiesčio, garbaus amžiaus ponai spaudžiantys rankas turistams iš Japonijos rodė, kad ne tik sportinės pergalės gali suvienyti lietuvius. Tačiau sveikinimo žodį tarus Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui, Rotušės ceremonmeisteriui Kęstučiui Ignatavičiui, miesto tarybos narei bei šokių trenerei Jūratei Norvaišienei ir atėjus metui parodyti tikrąją vienybę bendrame šokyje, daugelis kauniečių tarsi išsigando savęs.
 
Visi susirinkę galėjome pasidžiaugti dar augančios kartos drąsa ir draugiškumu, kurie it mūru stojo prieš sceną ir sėkmingai atkartojo bendram šokiui paruoštą choreografiją bei išjudino ir kai kuriuos vyresnius piliečius. Studentų stoka turbūt sutrukdė ir senamiesčio apjuosimui, tačiau prie šios iniciatyvos žmonės prisijungė aktyviau ir su šypsena veiduose bei akyse sėkmingai apjuosė Kauno rotušę.
 
Iki pat 21 valandos stebino profesionalių šokėjų pasirodymai, pristatantys įvairius šokio stilius nuo gatvės, sportinių, klasikinių šokių iki afroamerikiečių ir rytų tautų šokių bei ugnies, mimų pasirodymai, akordeono ir violončelės improvizacijos. O nuaidėjus patrankos šūviui, kviečiančiam visus į finalinius pasirodymus, ėmė burtis ne tik žmonės, bet ir kauptis lietus.
 
Nesiliaujant lietui, renginio organizatoriai, priešakyje su rotušės ceremonmeisteriu Kęstučiu Ignatavičiumi, suteikė išskirtinę progą profesionaliausius šios šventės pasirodymus pažiūrėti Kauno rotušėje.
 
Baletas, Lotynų Amerikos pasaulio jaunių čempionai Dmitry Bunin ir Polina Mamykina, temperamentingi Slausgalvių, Gintaro ir Gabrielės bei Donato Vėželio ir Linos auklėtinių šou bei pilvo šokių pasirodymai nepaliko abejingų nei vieno: nuo mažiausio iki didžiausio, nuo pesimisto iki optimisto, nuo turtuolio iki benamio.
 
Visų akyse švytėjo džiaugsmas gyvenimui, paliekant Kauno rotušę bei gyvai dainuojant rotušės ceremonmeisteriui Kęstučiui Ignatavičiui. Balta pasaka sukurta iš baltų balionų, baltų staltiesių ir romantiškai plevenančių žvakių Kauno rotušės aikštėje kiekvienam ten dalyvavusiam leis prisiminti, kad norint būti laimingu tereikia vienas kitam nusišypsoti ir pajudėti.