Po Ispanijos „Primera“ čempionato 3-ojo turo rungtynių „baltieji“ jau pranešė apie įvykusį sandorį su „Spurs“. Jau kurį laiką buvo neabejojama, kad valas atvyks į Madridą.

Kaip skelbiama oficialioje „Real“ svetainėje, 24-erių metų futbolininkas su naujuoju klubu pasirašys šešerių metų sutartį, o rytoj, „Santiago Bernabeu“ stadione 2 valandą Lietuvos laiku bus oficialiai pristatytas, kaip naujasis Ispanijos vicečempionų žaidėjas.

Kol kas nėra skelbiama, ar Floretino Perezas už futbolininką sumokėjo rekordišką sumą. Ilgą laiką buvo manyta, kad G.Bale‘as „Real“ klubui kainuos 99 milijonus eurų, tačiau, pasak naujausių pranešimų, jis kainavo 84 milijonus eurų.

„Visi šeši metai praleisti „Tottenham“ klube buvo nuostabūs, tačiau atėjo laikas atsisveikinti. Džiaugiuosi, jog žaidžiau tokioje komandoje. Šis klubas visada liks mano širdyje ir, aš tikiu, kad šis sezonas „Tottenham“ bus sėkmingas. Dabar atidarysiu naują skyrių savo gyvenime ir tai - Madrido „Real“, - pasakojo G. Bale'as.

Velso rinktinės narys į „Tottenham“ klubą atvyko 2007 metais, kuomet krašto puolėją pardavė „Southampton“ ekipa.

Per šešerius sezonus Londono komandoje G.Bale‘as sužaidė 203 rungtynes ir pelnė 55 įvarčius.

Carlo Ancelotti vadovaujama ekipa šią vasarą įsigijo jau keturis žaidėjus. Tai – Danielį Carvajalį, Casemiro, Isco bei Asierą Illarramendį, o Garethas Bale‘as tapo penktuoju ir veikiausiai paskutiniuoju.

Žvaigždė, kuri ypač sužibėjo praėjusį sezoną

Londono „Tottenham“ klube praėjusį sezoną futbolininkas iš Velso buvo neabejotinas lyderis ir komandą ne kartą išgelbėjo nuo pralaimėjimų bei sugebėdavo paskutinėmis minutės pelnyti pergalingus įvarčius.

Per sezoną Garethas Anglijos „Premier“ lygoje pelnė 21 įvartį ir buvo pripažintas metų bei geriausiu jaunuoju futbolininku žaidžiančiu bene stipriausioje futbolo lygoje.

Dar prieš du metus žaidėjas buvo vertinamas maždaug 10 milijonų eurų suma, tačiau praėjęs sezonas ir nuostabūs įvarčiai pakerėjo Florentino Perezą, kuris ryžosi sumokėti įspūdingą sumą.

C.Ancelotti laukia bemiegės naktys

Naujasis Madrido „Real“ treneris dar prieš porą savaičių buvo pareiškęs, kad jo vadovaujamam klubui nieko netrūksta ir jis yra pasirengęs šį sezoną turnyrus šturmuoti su dabartiniais žaidėjais.

Galbūt ypatingai G. Bale‘o netroško strategas iš Italijos, tačiau F. Perezas nenorėjo nusileisti savo varžovams iš Barselonos, kurie įsigijo kylančią žvaigždę Neymarą ir todėl „baltųjų“ prezidentas pasiryžo nenusileisti pirkiniais katalonų ekipai.

C. Ancelotti laukia tikras galvosūkis. Komanda jau turi pagrindinę žvaigždę – Cristiano Ronaldo, kuris rungtyniauja būtent valo pozicijoje. „Real“ išviso puolėjų ir saugų turi 13 ir kaip tinkamai visus išdėstyti bei kiekvienam suteikti bent kažkiek laiko aikštėje? Tai – didžiulis galvosūkis, tačiau ne pats pagrindinis.

Ne paslaptis, jog G. Bale‘as žaidžia tik kairiąja koja. Jis – ganėtinai panašus į Arjeną Robbeną, kuris varžovus „maudo“ viena ir tapačia koja. Kurioje pozicijoje galime išvysti naująjį pirkinį? Vienas variantų yra dešiniajame krašte, kuriame taip pat žaidžia Angelis Di Maria bei ne kartą ten matytas Mesutas Ozilas.

Trenerio laukia sunki užduotis su Di Maria, M. Ozilu, Isco bei G. Bale‘u. Veikiausiai ant atsarginių suolo liks argentinietis, o Ozilas ir Isco sudarys tandemą šalia vidurio aikštės. Taip pat neatmeta galimybė, jog C. Ronaldo galėtų žaisti puolime, o jam iš kraštų talkintų G. Bale‘as ir Di Maria. Iš esmės po tokio sprendimo niekas nepasikeistų, tik veikiausiai Karimo Benzema šiais metais aikštėje neišvystume.

Visgi, G. Bale‘o atvykimas sumaišė kortas visai komandai bei pačiam Carlo, kuris šį sezoną turės priimti svarbius sprendimus kovoje dėl titulų.

Ar komandoje gali išsiplėsti nesantaika?

Spaudoje šią vasarą buvo pasirodę pranešimų, kad keli „Real“ nariai neypatingai pritarė šioms deryboms ir nenorėjo komandoje matyti Garetho.

Tarp pavardžių atsidūrė kapitonas Ikeras Casillasas, vicekapitonas Sergio Ramosas bei lyderis Cristiano Ronaldo. Be abejo spauda lieka spauda, tačiau ar šie pranešimai gali pasitvirtinti?

Be jokios abejonės kiekvienas futbolininkas kovoja dėl vietos startinėje sudėtyje, o G.Bale‘ą nukonkuruoti būs velniškai sunku ir ne vien dėl gero žaidimo, o dėlto, kad jis – bene ryškiausia praėjusio sezono žvaigždė.

Portugalijos rinktinės kapitonas taip pat gali parodyti savo „nagus“, mat jis jau dabar nebe brangiausias pasaulyje (galimai - red.past) ir „Real“ fanai gali po truputi daugiau simpatijos jausti valui, jei ir toliau futbolo pasaulį stebins nuostabiais įvarčiais.

Neatmetama versija, kad G. Bale‘as ir C. Ronaldo gali tapti puikiais bičuliais. Abu panašaus stiliaus žaidėjai ir yra rungtyniavę „Premier“ lygoje. Turbūt daugelis turėjo pastebėti, kad Velso rinktinės krašto puolėjas kopijuoja Portugalijos dievaitį, bet ar tai patiks C. Ronaldo – neaišku.

Visi 2012/13 metų sezono G.Bale‘o įvarčiai:

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)