Nors žalgiriečiai pralaimėjo pirmą atkrintamųjų varžybų mačą „Salzburg“ ekipai 0:5 ir praktiškai palaidojo viltis žengti į grupių varžybas sportiniu principu, duris tolyn turėtų atvert Stambulo „Fenerbahce“ pašalinimas iš UEFA Europos taurių turnyrų dvejiemsmetams.

Turkijos klubas iškovojo kelialapį į Europos lygos grupių turnyrą, nes UEFA Čempionų lygos atrankos trečiame etape eliminavo „Salzburg“, o ketvirtame nusileido Londono „Arsenal“. Tačiau į rungtynių pardavinėjimo skandalą įsivėlusios Stambulo komandos rezultatai, neoficialiais duomenimis, jau ketvirtadienį popiet bus anuliuojami, o vieta grupių etape perleista būtent „Salzburg“.

Kadangi Austrijos komanda vietą veikiausiai išsikovos ir pati, bendru rezultatu įveikdama „Žalgirį“, su kuriuo antrą kartą susitiks ketvirtadienį 21 val. 30 min. Vilniuje, tikėtina, kad vienas iš dviejų kelialapių bus perleistas Lietuvos klubui.

Viešai svarstyta, kad malonė gali nusišypsoti ne žalgiriečiams, o kitai Turkijos ekipai, tačiau šį variantą praktiškai nerealiu paverčia faktas, kad tokiu atveju privilegija atitektų su kurioziška situacija nesusijusiam klubui, kuris ir pats dalyvauja atrankoje. Be to, praktiškai analogiškas ir šiuo atveju „Žalgiriui“ palankus scenarijus buvo pritaikytas UEFA sprendžiant, kuo pakeisti susikompromitavusį Charkovo „Metalist“ klubą.

„Žalgirio“ pozicijas stiprina faktas, kad iš esmės komanda net neturėjo susitikti su „Salzburg“, kadangi ši iš UEFA Čempionų lygos iškrito pralaimėjusi neteisėtai jame dalyvavusiam klubui. Pažymėtina, kad „Salzburg“ dėl to taip pat kreipėsi į Tarptautinį sporto arbitražo teismą, kuriame prašo išaiškinimo, ar neturėtų būti grąžinta į UEFA Čempionų lygos atranką.

Viskas galutinai turėtų paaiškėti ketvirtadienio popietę, nes jau penktadienį Monake bus traukiami UEFA Europos lygos grupių etapo burtai.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)