Dalyvių automobiliai

Šiuose lenktynėse startuos labai įvairus automobilių parkas.

Bus visas debesis vokiškų, turbūt, populiariausių automobilių ilgų nuotolių lenktynėms BMW M3. Net trys itališki „Alfa Romeo”, kuriais startuos vienas lietuviškas, vienas latviškas ir vienas baltarusiškas ekipažas. Taip pat, egzotiškieji „Lotus” ar „Radical” lengvasvoriai autokmobiliai, greitasis „Honca Civic Type-R”, kurio bijo visi automobiliai, net su „Ferrari” ar „Porsche” ženkleliais.

Rygoje startuos ir egzotiškasis „Lexus IS-F”, kurį „Artas Racing” komanda pavertė vienu greičiausiu Lietuviškoje žiedinių lenktynių scenoje.

Atskirą straipsnį vertėtų parašyti apie lenktynininkus iš Didžiosios Britanijos. Žiūrovų numylėtiniai Hollandai į Rygą atvažiuoja su „Zak” pravardę užsitarnavusiu „Ford Escort Mk2”. 1978 metų gamybos automobilis 1000 km lenktynėse Palangoje pasirodė prastai. Bet Rygos etape jis startuos po išsamaus variklio skrodimo ir sėkmingos operacijos.

Lenktynes organizavo patys lenktynininkai

Šį savaitgalį tame pačiame „Bikernieki” žiede buvo planuojamos kitos – 1000 km lenktynės. Tačiau organizatoriams teko jas atšaukti. Lietuviai likti be lenktynių nenorėjo, todėl susivienijo ir lenktynes organizavo patys. Be abejo, ne be Manto Vyborno iš „Dolce moto” klubo ir latvio Andžio Meilando pagalbos.

Apie lenktynes skaičiais

Trečias ilgų nuotolių lenktynių etapas vyks pagal 555 km varžybose Lietuvoje identiškus standartus. Lenktynininkai sieks įveikti 152 „Bikernieki” trasos ratus. Bus taikomas laiko limitas – penkios valandos. Jei viskas klostysis sklandžiai, finišo liniją nugalėtojas kirs po keturių su puse valandos. Prie starto linijos stos apie 20 lenktyninių automobilių, kuriuos pakaitomis vairuos du, trys arba keturi lenktynininkai. Jiems talkims visas būrys mechanikų. Beje, vienas lenktynininkas trasoje išbūti gali ne ilgiau valandos ir dešimt minučių.

Štai dar didesni skaičiai. Vienas automobilis tokių lenktynių metu suvartoja apie 200 litrų degalų (sudauginome už jus – viso per lenktynes bus sunaudota apie keturias tonas degalų). O štai vienas lenktynininkas per varžybas netenka apie pusės kilogramo skysčių. Jei galvojate apie idealią dietą, savaitgalį jūsų laukiama Rygoje. Žiūrovams renginys nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją