Lietuvis įspūdingu tašku pradėjo mačą, kai po ilgo apsikeitimo smūgiais pasiuntė kamuoliuką taip, kad prie tinklo išbėgęs N. Djokovičius jo nepajėgė pasiekti. Tačiau po to serbas laimėjo net 9 taškus iš eilės ir ėmė diktuoti savo sąlygas.

„Pirma pasaulio raketė N. Djokovičius per pirmus du setus padarė tik dvi neišprovokuotas klaidas ir kiek stabtelėjo tik trečiame sete. Mačą jis pabaigė su 9 klaidomis, 28 „winnersais“ (sėkmingomis atakomis) ir 10 „ace'ų“ (netremiamų padavimų). Serbas galingais smūgiais siuntė kamuoliukus į abu aikštelės kampus ir panaikino net septynis iš aštuonių varžovo turėtų „break pointų“, taip priversdamas R. Berankį atrodyti bejėgiu“, - konstatavo „Eurosport“ svetainė.

Tiesa, lietuvis keliuose epizoduose taip pat blykstelėjo ir privertė N. Djokovičių pademonstruoti visą savo talentą ir gimnastinius sugebėjimus bei tuo pačiu sulaukė „Eurosport“ TV, tiesiogiai transliavusios mačą iš centrinio „US Open“ korto, komentatorių komplimentų bei padrąsinimų.

DELFI pateikia įdomiausias jų citatas (skliausteliuose - epizodas, po kurio buvo ištartas komentaras):

„Vau! Pirmas taškas priklauso lietuviui. Tai jam turėtų padėti nepanikuoti“ (po itin gražaus pirmojo mačo taško, kurį, pergudravęs N. Djokovičių, laimėjo R. Berankis).

„R. Berankis sugrįžo į gyvenimą! Akrobatinis jo priėmimas ir puikus taškas“ (po sėkmingai lietuvio atmušto N. Djokovičiaus padavimo).

„Nagi! Nusipelnyk taško! N. Djokovičius neturi nieko prieš žaisti 5 valandas su Andy Murray ar Rafaeliu Nadaliu, bet tik ne dabar, ne pirmame raunde“ (raginimas R. Berankiui po pralaimėto taško).

„R. Berankis nerodo savo žaidimo, tačiau gal tai ir suprantama - juk sąlygas diktuoja serbas“ (rezultatui vis labiau krypstant į N. Djokovičiaus pusę).

„O taip! Neįtikėtinos rankos! Pagaliau R. Berankis pasiėmė tašką“ (po dukart iš eilės prie tinklo lietuvio sėkmingai atmušto itin nepatogiai skriejusio kamuoliuko).

„Keli brutalūs lietuvio smūgiai. Gražu žiūrėti“ (po galingų R. Berankio kirčių nuo galinės linijos).

„N. Djokovičius - tiesiog per geras. Praėjo tik 48 min., o rezultatas pagal setus jau 2:0. Serbas žaidžia nuostabiai“ (po pirmų dviejų setų).

„Puikus smūgis. Juo lietuvis panaikino jau ketvirtą varžovo „break pointą“. Dabar labai svarbus momentas, jei R. Berankis nori išlikti konkurencingas trečiame sete“ (trečio seto pradžioje).

Nuviliantis „returnas“. Lietuvis perskubėjo ir atakavo labai anksti“ (po R. Berankio iššvaistyto „break pointo“ pirmaujant 40:30).

„R. Berankis tikrai nusipelnė laimėti bent geimą. Dėl to nėra net klausimų. Juk jis turėjo net kelis „break pointus“ (po to, kai trečiame sete R. Berankis laimėjo geimą atsilikdamas 0:4).

„Jis pataikė! Tai buvo labai geras lietuvio spėjimas“ (po to, kai R. Berankis atspėjo N. Djokovičiaus sumanymą ir techniškai laimėjo tašką prie tinklo).

„Kokia kombinacija! Gražus epizodas iš R. Berankio pusės. Lietuvis puikiai paruošė ataką ir laimėjo šį svarbų tašką“ (po R. Berankio laimėto geimo paduodant N. Djokovičiui).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)